Clienții pot găsi acum online tehnică de monitorizare discretă de vârf

0
173

Chiar dacă gadgeturile de spionaj pot fi de dimensiuni extrem de reduse, ele sunt înțesate de inovații, de tehnologii uimitoare. Un microfon sau o cameră în miniatură profesională în genul acestora poate să aibă de multe ori performanțe mult superioare unor produse de înregistrare uzuale.

Ai nevoie de o cameră spion? O varietate de modele dintre care poți alege te așteaptă!

Camerele pentru monitorizare discretă fabricate astăzi, spre exemplu, sunt capabile ca să aibă rezoluții de înaltă definiție (HD), mergând de la 1920 x 1080 p până la GoPro și, mai nou, chiar 4K.

Rezoluția imaginii unei camere video, precum se știe, se referă la câți pixeli se poate afișa pe ecran (un pixel fiind cea mai mică unitate de culoare pe care o poate afișa un display). Logic, cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginea va fi mai detaliată.

Ce-i drept, nu e nevoie chiar de 4K pentru un echipament video de spionaj, motiv pentru care, pentru situații obișnuite e suficientă chiar și o mini cameră spy cu o rezoluție HD, pentru că oferă detalii suficiente. Iar prețul unei camere video în genul acestora nu este foarte mare.

Rata de succesiune a cadrelor unei înregistrări video este un criteriu de care e bine să se țină seama la achiziția  unei camere spion.

În esență, un filmuleț nu reprezintă decât o serie de fotograme statice derulate repede. Cu cât sunt redate mai repede (dar fără a exagera totuși!) aceste cadre, cu atât va apărea mai cursivă imaginea video. Rata cadrelor reprezintă așadar o unitate de măsură pentru cât de repede sunt derulate aceste imagini foto și este măsurată în cadre pe secundă (fps). Cu cât este mai mare frecvența cadrelor, cu atât este mai calitativ videoclipul, mai confortabil de urmărit, nu apare fenomenul de „imagini înghețate”.

Creierul uman, spun cercetătorii, nu poate percepe imaginile individual atâta timp cât acestea nu sunt redate mai repede de 12 cadre pe secundă. Rata cadrelor camerelor spion mici este în general de 30 fps.

Citește specificațiile tehnice cu atenție, ca să poți cumpăra exact camera spy necesară

Camerele de această dimensiune sunt limitate de capacitatea cardului microSD (precum și de capacitatea bateriei). Prin urmare, înregistrarea la mai mult de 30 fps nu ar fi eficientă deoarece cardul de memorie s-ar umple prea repede, iar acest lucru ar afecta înregistrările ce ar fi din acest motiv fragmentate (incomplete), poate chiar înainte de anumite secvențe-cheie.

Tehnologia de detectare a mișcării permite camerei spion să rămână inactive și să conserve bateria până când detectează mișcarea în câmpul vizual. Este același tip de tehnologie pe care îl au, remarcă cei cei se pricep, fotografii care merg în junglă. Respectivii îl folosesc în mod eficient atunci când instalează „capcane” pentru a obține fotografii în sălbăticie cu diverse animale temătoare în fața omului. În definitiv și spionajul este tot o vânătoare neletală (de informații), nu-i așa?

Înregistrarea pe întuneric este o caracteristică destul de comună în rândul micro camerelor spy. Filmarea în infraroșu permite senzorului camerei video ca să preia mai multă luminozitate în momentele în care nivelul de lumină este scăzut. Lumina infraroșie este perfectă pentru activitățile de spionaj deoarece este invizibilă pentru ochiul uman (în speță, pentru cei monitorizați).

Aceste dispozitive spy sunt limitate totuși funcțional de dimensiunile bateriilor. Bateria nu este foarte mare, deoarece însăși camera video este extrem de mică. Aceasta înseamnă că și timpul de înregistrare este mai redus decât acela al unei camere cameră video standard. În pricipal se utilizează microSD-uri ca unități de memorie.

Acestea pot fi montate în diferite moduri, astfel încât este important să luați în considerare utilizarea dorită și cel mai convenabil mod de montare a camerei, chiar la momentul achiziționării.

Nu toate camerele video obișnuite înregistrează și audio, motiv pentru care de multe ori este nevoie ca să existe și un microfon din aceeași gamă de tehnică profesională de detecție.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here