Connect with us

Actualitate

O scurtă trecere în revistă despre „întrebarea germană”

Mihai Daniel

Publicat

pe

„Germania trebuie să facă mai mult”. Cu ocazia aniversării a 70 de ani de la crearea NATO, vicepreşedintele american Mike Pence a calificat drept „inacceptabilă” atitudinea Germaniei, care refuză să-și respecte angajamentul de a aloca 2% din PIB pentru apărare. Totodată, oficialul amrican Pence a criticat proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2, prin care economia Germaniei „va deveni, practic, prizoniera Rusiei”.

Date istorice și o analiză pe politică externă

Mulți analiști pe politică externă au deplâns calea greoaie, pe deplin întunecată pe care Europa o urmează iar relația transatlantică în care se află în prezent este una delicată. De altfel, la nivel diplomatic nu prea au existat multe discuții despre locul în care duce această cale. Slăbiciunea și divizarea europeană, este de fapt o „decuplare” strategică a acestei lumi mondializate, în care ”jandarmul lumii” -Statele Unite ale Americii asistă deseori neputincios la dezmembrarea Uniunii Europene De altfel, expresii precum „după Europa” sau „sfârșitul Europei”  sunt proiecțiile, scenariile sumbre emise în spațiul public de către cei care nu fac parte din establishment-ul actual.

Cu toate acestea, există o convingere destul de vagă față de aceste teorii ale conspirației care sugerează vise eșuate, coșmaruri, crize mondiale devastatoare. La ora actuală, eșecul proiectului european, dacă apare, ar putea fi un veritabil coșmar și nu numai pentru Europa. Acesta va aduce, printre altele, ceea ce fusese cunoscut sub numele de „întrebarea germană”.Întrebarea germană a produs Europa de astăzi, precum și relația transatlantică din ultimii zece ani.

Unificarea Germaniei în 1871 a creat o nouă națiune în inima Europei, care era prea mare, prea populată, prea bogată și prea puternică pentru a fi echilibrată efectiv de celelalte puteri europene, inclusiv de Regatul Unit al Marii Britanii. Defalcarea echilibrului european de putere a contribuit la producerea a două războaie mondiale și a adus mai mult de zece milioane de soldați americani în Oceanul Atlantic pentru a lupta și a muri în aceste războaie. Americanii și europenii au înființat NATO după cel de-al Doilea Război Mondial, iar cel puțin la fel de mult,pentru a soluționa problema germană, pentru a face față provocării sovietice au contrabalansat un fapt uitat astăzi de realiștii de astăzi – acela de a „ține Uniunea Sovietică, americanii și germanii în jos,”așa cum a spus Lord Ismay, primul secretar general al alianței.

Acesta a fost și scopul seriei de instituții europene integrate, începând cu Comunitatea europeană a oțelului și cărbunelui, care a devenit în cele din urmă Uniunea Europeană. După cum a declarat diplomatul George Kennan, o anumită formă de unificare europeană a fost „singura soluție conceptuală pentru problema relației germane cu restul Europei”, și că unificarea ar putea avea loc doar sub umbrela unui angajament de securitate al SUA.

Și acest lucru chiar a funcționat. Astăzi, este imposibil să ne imaginăm că Germania se întoarce la orice versiune a trecutului său complicat. Germanii s-au dovedit a fi cel mai liberal și cel mai pașnic popor din lume, alegerea fiecăruia de a prelua mantaua de „lider al lumii libere”, care acum nu este revendicată. Mulți din ambele părți ale Atlanticului doresc să vadă mai mult solicitudine, asertivitate din Germania , în economia globală, în diplomație și chiar acțiuni militare. După cum a remarcat Radoslaw Sikorski, ministrul de externe al Poloniei în anul 2011, „mă tem de puterea germană mai puțin decât încep să mă tem de inactivitatea germană”. A fost un lucru remarcabil pentru un lider polonez să spunem și s-a bazat pe presupunerea larg răspândită germanii au făcut în transformarea lor,iar m nu pot fi niciodată desființați.

Evoluție sau conflicte mocnite

În anii 1930, democrația europeană era o specie pe cale de dispariție. Curentul fascismului a avut un trend ascendent pretutindeni și părea a fi un model mai eficient și eficient al guvernării și al societății. În epoca postbelică, dimpotrivă, creșterea puterii și a prosperității democrațiilor nu numai că a oferit o întărire reciprocă, ci și un sentiment al valorilor comune europene și transatlantice – ceva care nu exista înainte de 1945.

Acest sentiment a început să se înflorească după căderea Zidului Berlinului în anul 1989 și înființarea Uniunii Europene în 1993 a venit logic, firesc. Explozia democrației de-a lungul continentului, ideea unei Europe „întregi și libere” a prins contur., Iar, în calitate de președinte american George W Bush a reușit să creeze o nouă identitate europeană pe care germanii să o poată îmbrățișa. Acest lucru s-a realizat,cu un imens sacrificiu pentru independența poporului german. Împărțirea suveranității pe care o implica apartenența la noua instituție paneuropeană, în special înlocuirea mărcii germane cu moneda euro și constrângerea suplimentară a statutului de membru al NATO impusă independenței germane, abia dacă ar fi fost posibil dacă germanii nu s-ar simți legați de idealuri comune pentru restul Europei și a Statelor Unite.

Această nouă Europă a fost, printre altele, un răspuns la naționalismul și tribalismul care au contribuit atât de mult la războaiele și atrocitățile trecutului din secolul al XX lea de pe „bătranul continent.” Cel de-al patrulea element al noului ordin care a făcut posibil ca Germania să iasă din trecutul său și să contribuie la pacea și stabilitatea Europei a fost suprimarea pasiunilor și ambițiilor naționaliste de către instituțiile transnaționale precum NATO și UE. Acestea au împiedicat revenirea vechilor competiții în care Germania a fost invariabil considerat un jucător de elită.

Naționalismul german nu era decât unicul naționalism european care părea istoric inseparabil de antisemitism și de alte forme de ură tribală, dar niciun alt naționalism nu a jucat un rol atât de distructiv în trecutul sângeros al Europei. O Europă în care naționalismul a fost suprimat a fost o Europă în care naționalismul german a fost suprimat. Rolul principal al Germaniei în promovarea acestei viziuni europene comune, antinaționaliste, a jucat un rol important în crearea încrederii reciproce pe continent.

Aceste patru elemente – garanția securității americane, regimul internațional de liber schimb, valul democratic și suprimarea naționalismului – au păstrat împreună vechea întrebare germană îngropată adânc sub pământ. Cu toate acestea, nu era nimic inevitabil în legătură cu ele și nu sunt neapărat permanente. Acestea reflectă o anumită configurație a puterii în lume, un echilibru global în care democrațiile liberale au fost ascendente, iar competițiile strategice din trecut au fost suprimate de superputerea liberală dominantă. Acesta a fost un set neobișnuit de circumstanțe, anormale și istorice, consemnate.

Prezentul-o imensă problemă sau „un joc” strategic?

Când criza din zona euro a lovit în 2009, s-a stabilit un nou ciclu vicios. Dominarea din punct de vedere  economic a Germaniei i-a permis să impună politicile sale anti-datorii preferate pentru restul Europei. Berlin a devenit ținta furiei printre greci, italieni și alții care au avut o singură dată parte de o criză severa și au acuzat birocrația UE de la Bruxelles pentru greutățile lor. De asemenea, germanii s-au supărat și la banalizarea altor căi dezgustătoare ale altor persoane din cadrul acestor țări menționate. În afara Germaniei, se vorbea despre un „front comun” anti-german și, în interiorul Germaniei, a existat un sentiment de victimă și o renaștere a vechilor temeri de învinuire de către „economiile slabe”. Așa cum a sugerat istoricul Kundnani, ”versiunea geo-economică a conflictelor din Europa care au urmat unificării în 1871. ”

Dar cel puțin era din punct de vedere economic. Litigiile erau între aliați și parteneri, toate democrațiile, toate au  făcut parte din proiectul european comun. Ca o chestiune geopolitică situația era, așadar, „benignă” – sau ar putea părea încă din ianuarie 2015, atunci când istoricul Arun Kundnani și-a publicat cartea The Paradox of German Power „. urmată de una dintre cele mai versatile analize de la Editura Claystone din UK- „A Decade Lost”. 

După patru ani există mai puține motive de reasigurare. Lucrurile s-au schimbat din nou. Fiecare dintre cele patru elemente ale ordinii postbelice care a conținut problema germană este acum… în aer. Naționalismul este în creștere în Europa, democrația se retrage în unele părți ale continentului și se află sub presiune peste tot. Regimul internațional de liber schimb este atacat, în special de Statele Unite ale Americii, iar garanția yankeilor în ceea ce privește problemele legate de securitate a fost pusă la îndoială de către președintele american. Având în vedere istoria Europei și a Germaniei, este posibil ca aceste circumstanțe în schimbare să nu aducă din nou o schimbare în comportamentul europenilor, inclusiv al germanilor.

Declaraţii edificatoare

„Germania trebuie să facă mai mult”, a declarat Pence la Washington, cu ocazia marcării a 70 de ani de la crearea NATO, transmite AFP, preluată de Agerpres.Vicepreşedintele american Mike Pence a considerat miercuri ca „inacceptabilă” atitudinea Germaniei, chemând această ţară aliată în NATO să-şi crească cheltuielile militare şi să renunţe la proiectul gazoductului Nord Stream 2, arată sursele citate.

Mike Pence a afirmat că, datorită insistenţelor preşedintelui american Donald Trump pentru o „împărţire mai echitabilă a poverii” cheltuielilor, „mulţi dintre aliaţii noştri îşi respectă de acum angajamentele” de aducere a bugetelor lor de apărare la 2% din PIB la orizontul lui 2024.

„Mulţi alţii, prea numeroşi, nu sunt încă în acel punct şi ştim toţi că Germania este prima în cauză„, a mai spus Pence. Deşi este vorba despre cea mai mare economie europeană, care „a profitat de protecţia americană în Europa timp de generaţii”, „slăbiciunile” armatei sale sunt „flagrante”, a subliniat vicepreşedintele american.

„Şi totuşi, Germania refuză astăzi în continuare să facă investiţiile necesare” pentru a atinge obiectivul de 2% din PIB stabilit de NATO,riscând chiar să nu-şi respecte angajamentul de a ajunge la 1,5% din PIB în 2024.

Vicepreşedintele SUA a criticat, de asemenea, proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2.

„Nu putem asigura apărarea Occidentului dacă aliaţii noştri devin din ce în ce mai dependenţi de Rusia. Dacă Germania persistă în construirea gazoductului Nord Stream 2„, economia sa „va deveni, practic, prizoniera Rusiei”, a mai afirmat Pence, citat de AFP și preluat de Agerpres.

În opinia sa, „este, pur şi simplu, inacceptabil ca prima economie europeană să continue să ignore ameninţarea agresiunii ruse şi să-şi neglijeze apărarea proprie şi apărarea noastră comună„.

Marţi, ministrul german de externe, Heiko Maas, care participă miercuri şi joi la reuniunea NATO de la Washington, a atars atenţia că „dezbaterile publice privind împărţirea poverii” riscă să „provoace incertitudine într-un moment în care Rusia pune la încercare” unitatea aliaţilor.

În loc de…concluzii

Nici nu se poate presupune că într-o lume a naționalismului politic și economic tot mai mare, țările europene vor continua să se abțină de la puterea militară ca instrument de influență internațională. Chiar și astăzi, europenii recunosc că experimentul lor postmodern de depășire a puterii militare i-a lăsat complet dezarmați într-o lume care nu a împărtășit niciodată perspectiva lor optimistă. Europenii încă se agață de speranța că securitatea globală va fi păstrată în mare măsură fără ei și că pot evita alegerile dureroase de cheltuieli pe care ar trebui să le facă în cazul în care devin responsabili pentru propria apărare.

Este de asemenea fantezist să ne imaginăm că nu vom fi forțați niciodată în această direcție. Cu cincisprezece ani în urmă, majoritatea europenilor s-au simțit confortabil atunci cand Statelor Unite le revenea rolul de „jandarm al lumii” și i-au criticat pe americanii pentru dependența lor de putere. Dar Europa a putut să devină slăbită, tocmai datorită circumstanțelor istorice – nu în ultimul rând, ordinului liberal relativ pașnic creat și susținut de Statele Unite.

Pericolele sunt mai prezente ca niciodată. În timp ce Rusia e din ce în ce mai dispusă să folosească forța pentru a-și îndeplini obiectivele, Statele Unite se retrag din angajamentele sale externe. Cu alte cuvinte, această lume dispare, lăsând la o parte posibilitatea ca natura umană să poată fi transformată permanent.

De atfel, nu există nimic care să împiedice pe toți europenii să se întoarcă la politica de forță, de impunere a puterii care a dominat continentul lor de milenii. Iar dacă restul Europei se termină în urma acestei căi, va fi dificil să nu se alăture chiar și celei cele mai liberale din Germania, în cazul unui conflict, iar argumentul solid se va baza pe…autoapărare.

Sursa foto : Deutsch für alle,Sky News,Multimedia Centre,Fasttrack Teaching Materials.BGR.com

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanta, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

Comentarii Facebook
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

PSD a renunțat la restructurarea Guvernului și a propus miniștri interimari

Mihai Daniel

Publicat

pe

PSD a renunțat la restructurarea Guvernului și a propus miniștri interimari, după ce președintele Iohannis a refuzat cele trei propuneri trimise la Cotroceni de premierul Viorica Dăncilă.Miniștrii interimari sunt Ana Birchall, la Justiție, Eugen Teodorovici, la Fonduri Europene, și Radu Oprea, la Ministerul pentru Românii de pretudindeni. 

Deși președintele PSD Liviu Dragnea ar fi putut să-l impună pe Eugen Nicolicea ca ministru al Justiţiei prin restructurarea Guvernului, liderul PSD a dat înapoi de teamă că actuala coaliție de guvernare nu mai are majoritatea în Parlament.

Deşi avertizase că va restructura Guvernul în cazul în care Iohannis îl va refuza pe Eugen Nicolicea la Justiţie, liderul PSD s-a răzgândit brusc.Motivul este dat de acea frică legată de aritmetica parlamentară. Procedura restructurării Guvernului ar fi presupus un nou vot de încredere din partea Parlamentului, iar PSD şi ALDE mai au, în cele două Camere, doar 6 voturi peste limita majorităţii. Liviu Dragnea ar fi depins de voturile minorităţilor naţionale sau de UDMR, însă maghiarii au anunţat că nu se vor amesteca în procesul de restructurare a Executivului. Astfel, Dragnea nu a mai cerut un vot în Parlament, care ar fi demonstrat că PSD nu mai are majoritate. Pasul în spate făcut de liderul PSD e încă o dovadă că actuala coaliţie se mai sprijină doar pe o majoritate de conjunctură în Parlament. „O restructurare aş trata-o ca pe o încercare de a-l ocoli pe preşedinte şi vom vedea, împreună cu departamentul de specialitate, ce acţiuni juridice s-ar impune atunci“, a ameninţat şeful statului.

Liviu Dragnea a prefarat să nu-şi asume niciun risc, deşi procedura resctructurării l-ar fi obligat pe Iohannis să-l accepte pe Nicolicea la Justiţie. Iar numirea lui Eugen Nicolicea în Guvern ar fi fost garanţia că liderul PSD scapă de problemele penale. Spre deosebire de Tudorel Toader, Eugen Nicolicea este unul dintre „soldaţii“ fideli lui Dragnea, deci n-ar fi avut nicio ezitare să-şi asume o ordonanţă de urgenţă salvatoare pentru şeful său de partid. Comparativ, sunt şanse minime ca Ana Birchall, ministrul interimar la Justiţie, să semneze o astfel de ordonanţă de urgenţă. În plus, interimatul Anei Brchall se suprapune şi cu referendumul convocat de preşedintele Klaus Iohannis, iar şeful statului a cerut deja Guvernului Dăncilă să nu ia nicio decizie în domeniul Justiţiei până când poporul nu se pronunţă.

Sursa foto : https://google.com

Redacția Politică Internă a platformei media independente Criteriul Național  (mai mult…)

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Tot ce trebuie să știi despre lucrările de foraje puțuri. Prețuri. Durată. Poziționare.

Publicat

pe

foraje puturi

Ești din București, locuiești la curte și te gândești serios că opțiunea de forare a unui puț poate fi economică și practică, însă nu știi foarte bine ce presupune? Ai ajuns exact unde trebuie.

Înainte de a începe demersurile pentru forarea unui puț, e foarte important să iei în considerare doar angajarea unor specialist în domeniul de foraje puturi. Colaborarea cu o echipa care nu este formată din specialiști îți poate aduce mai multe daune și poate avea un efect negativ asupra pânzei freatice.

Iată câteva răspunsuri care te-ar putea ajuta atunci când te gândești serios să apelezi la opțiunile de foraje puturi pentru locuința ta.

Cât costă serviciile de foraje puturi Bucuresti?

Serviciile de foraje puturi depind de mai multe aspecte, așa că fiecare proiect este calculat individual, iar costul poate să difere. Tocmai de aceea se recomandă consultanța specializată înainte de realizarea putului propriu-zis. Firmele de foraje de pe piață au metode diferite de cotare a lucrărilor de forare, unii foratori vor face oferta de preț per metru forat, iar alții preferă să realizeze cotația de preț pentru gaura forată, instalatrea țevilor și a pietrișului mărgăritar pentru filtre. Atenție însă la prețul final, aceste cote nu reprezintă decât jumătate din lucrare. Foram-puturi.ro oferă consultanță gratuită și servicii de cea mai bună calitate pentru foraje puturi Bucuresti.

Cei mai importanți factori care pot influența prețul final al unei lucrări de forare sunt:

  • Geologia și hidrogeologia de la baza terenului;
  • Metoda de proiectare și construcție a puțului;
  • Condițiile locației propuse;
  • Cantitatea de apă cerută de dumneavoastră;
  • Modul de utilizare al apei propuse;
  • Nivelul apei și randamentul proiectat al puțului;
  • Tipul, marca și modelul pompei submersibile selectate;

Toate aceste detalii pot influența costul final al serviciilor de foraje puturi. Este important să discutați în prealabil cu un expert în domeniu tocmai pentru a vă putea forma o privire de ansamblu asupra acestui tip de lucrări. Țineți cont de faptul că o astfel de lucrare presupune mai multe etape: forarea propriu-zisă a puțului de apă, montarea instalației de pompare și a tratamentului pentru apă (acolo unde este necesar). De asemenea, cunoașterea unora dintre informațiile de mai sus poate fi un plus și poate grăbi și eficientiza demersurile de forare.

Cât durează o lucrare de foraje puturi Bucuresti?

La fel ca în cazul obținerii cotei de preț, durata realizării lucrării poate depinde de mai mulți factori cum ar fi adâncimea gurii sau tipul de materie geologică de sub stratul de suprafață al solului.

Un exemplu poate fi următorul: un foraj de 150mm forat la o adâncime de 60 de metri va dura aproximativ 1 până la 2 zile. Aproximativ aceeași durată poate fi estimată pentru a instala infrastructura de pompare și pentru a construi mini șantierul de foraj.

Care este cea mai bună variantă pentru poziționarea unui puț?

În principiu nu există reguli de poziționare a unui puț, însă trebuie să aveți în vedere mai multe aspecte de logistică pentru a începe să forați cât mai aproape de locul unde aveți nevoie de apă, în funcție de priorități și necesități. Este important ca lucrarea de forare să se facă la cel puțin 50m depărtare de fosa septică.

Este sigur să bei apă dintr-un puț forat?

În general consumarea apei din puț este sigură, atât timp cat au fost resprectate toate normele de construcție, începând cu tubulatura PVC, apoi filtrele etc..

Cu toate acestea, recomandăm întotdeauna efectuarea unei proceduri de testare a apei pentru a putea cunoaște în detaliu care este conținutul apei din puțul dumneavoastra.


În zona de foraje puturi Bucuresti, apa din primele două straturi de pânză freatică poate conține impurități cum ar fi nitrați sau alte substanțe. Tocmai de aceea se recomandă forarea la adâncimi mai mari de 80m pentru apa potabilă. 

Foram-puturi.ro oferă servicii în acest domeniu cu o experienta de peste un deceniu. Cere chiar acum o ofertă de la o echipă de profesioniști și află care sunt beneficiie forării unui puț!

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Actualitate

Despre Illuminati- Episodul al Unsprezecelea

Mihai Daniel

Publicat

pe

Motto ” Nu te grăbi să te întărâţi întru duhul tău, pentru că mânia sălăşluieşte în sânul celor nebuni.Nu spune niciodată: „Cum se face că zilele cele de altădată au fost mai bune decât acestea?” Căci nu din înţelepciune întrebi una ca aceasta.” (Ecclesiastul 7, 9-10)


Înainte de toate, ca de fiecare dată, pentru a lămuri odată pentru totdeauna și a nu lăsa loc niciunei interpretări, vreau să vă asigur că acest material se dorește a fi socotit al unsprezecelea
 episod al serialului recent lansat intitulat –”Despre Illuminati”. Pe parcursul acestui material, nu voi aduce niciun fel de atingere sau prejudiciu acestei caste, dar pe de altă parte nu voi face rabat de la cele mai (ne)semnificative informaţii cu sau despre acest subiect deosebit de interesant și mai mereu ocolit de majoritatea. Aceste coordonate sunt deja fixate asemenea unor condiții de facto, iar absolut toate cele enumerate în primul episod , în al doilea episod , în al treilea episod  . în al patrulea episod ,  în al cincilea episod  sunt aspecte definite și tratate, cu lux de amănunte care întregește imaginea globală despre acest subiect.

Cel de- al sșaptelea episod  s-a dorit o expunere detaliată a unor evenimente cronologice, care au marcat apariția unor agenți diabolici ca Szandor LaVey, Aleister Crowley și „celebrii” Cavaleri Templieri sau cei de-o teapă cu acest malefic ordin .Prezentul episod va aduce și va scoate în relief, în virtutea dreptului de a scoate la lumină și de a vă oferi fiecăruia dintre dumneavoastră o parte din ceea ce se știe, dar se ține secret.

 Cel de- al optulea episod a vrut să fie o trecere în revistă, a „peceților”, a tatuajelor, printr- o multitudine de simboluri și imagini despre care se crede că sunt legate de această organizație secretă. Semnificațiile variază de asemenea în funcție de sistemul de credință al individului.

Cel de al nouălea episod  s-a dorit o sinteză extinsă asupra unor evenimente cu puternice reverberații din istoria reală, necontrafăcută a acestor malefici, din momentul de după anul 1738 și după acel ticălos conclav denumit pompos- Congresul de la Wilhelmsbad.

De asemenea, cel de-al zecelea episod s-a axat pe un foarte interesant interviu acordat de americanul Fritz Springmeier despre programările MK-Ultra şi Monarch, numite „programare pe bază de traumă”, diferitele tipuri de traume fizice şi psihice sunt folosite pentru a genera personalităţi multiple uşor controlabile.

Cele mai mari teorii ale conspirației sunt polarizate și adesea gândite la fel de disprețuitor. Un subiect deosebit de controversat și sensibil pentru umanitate este aflarea adevărului despre „realitatea Holocaustului” care a fost mai mereu ocolit sau comentat ori aprig dezbătut printre anumite cercuri. A avut de asemenea acea „etichetă”  total neprincipială, chiar nefastă a unei posibile cabale, a unei prezeumtive conspirați, venite, fabricate abil în laboratoarele secrete.

Cu aceeași nonșalanță și lejeritate, similar acestui „subiect (ne)popular”, cu același entuziasm de nedescris se spun și se propagă lucruri despre subiecte foarte puțin mediatizate precum ar fi OZN – uri şi Illuminati , menite de a distrage atenția opiniei publice (sau a celor interesați).

Mai nou, această „modă” secularizată prinde cele mai subtile forme de exprimare. Cei care se aventurează în a se documenta, în a cerceta sau chiar a avea curajul de a publica unele sau altele despre acești malefici „se bucură” de un tratament total advers, total ostil din partea tuturor.

Cu toate acestea, fără să ignor sau să dau curs acestor aspecte trecătoare, fără a clama sau a declama ceva, voi continua să vă ofer mai mult decât o simplă tratare a subiectului sau enumerare de evenimente, fapte sau imagini. Nu voi dezarma sau renunța, cu toată opoziția unora sau altora, conștient fiind că voi avea parte de o campanie denigratoare, pe deplin mincinoasă față de persoana mea, dar pe de altă parte, atât timp cât voi trăi, voi dori să mă apropii, să mărturisesc despre toate acestea, pentru a arăta „cine sunt ei şi cui slujesc” şi CINE ESTE ADEVĂRUL ABSOLUT-CREATORUL TUTUROR- DUMNEZEU, CEL ÎN SFÂNTA TREIME ÎNCHINAT!

O grămadă de sceptici se vor găsi foarte repede să comenteze despre multe aspecte. De asemenea, acestea nu pot întârzia evidențele celor care se reunesc pentru a discuta despre valabilitatea teoriilor conspirative larg răspândite, cum ar fi existența Illuminati și modul în care omenirea a interacționat cu ei, diversele acoperiri ale guvernului, asasinatele secrete și multe altele.

Folosind dovezi istorice și științifice, se poate face rapid distincția, tocmai prin mecanismul diferențierii de norma stereotipică a teoriei conspirației care se îndepărtează de „realitatea comună” sau chiar de vastul domeniu al religiei, văzută nu ca normalitate, ci ca un aspect ținut ascuns, ce merită cu siguranță a fi pus și adus la lumină.

Acest lucru este specific. Dacă veți avea deschiderea și răbdarea necesară, atunci când fiecare dintre dumneavoastră va căuta un documentar al teoriei conspirației care se concentrează asupra Illuminati, va avea o revelație. Dar, cu un scurt dar important amendament.Observările nu sunt doar bune spre a fi dezbătute, ci și oamenii care pretind că au văzut în primul rând lucruri, au citit sau au experimentat trebuiesc luați în considerare.

De aceea, în episodul de astăzi voi cita și voi publica câte ceva din doctrina și misiunea Illuminati.De la începuturile Illuminatilor, înainte de a-și scrie jurămintele lor veșnice sau de a vorbi despre jurămintele lor ca fiind protectori ai omenirii, organizația aceasta a pledat pentru scopul final al unui Pământ globalizat. Viziunea lor pentru viitor este o planetă unificată fără frontiere naționale, condusă de cei mai buni și mai străluciți ai speciei umane, în care toți oamenii, în toate locurile, pot trăi….”în Abundență.”

O societate globalizată ar însemna abandonarea diviziunilor între țări și sfârșitul mileniilor, chiar a războaielor care au avut loc pe teren și/sau pe activele sale. De altfel, în viziunea Illuminati „acesta este un capăt al depozitării și a stocării resurselor excesive de către o țară, în timp ce populația altei țări se confruntă cu foamete. Ideea este că toți oamenii sunt atât indivizi, cât și membri unei familii extinse de specii și că nici un om nu ar trebui lăsat în urmă pur și simplu din cauza șanselor întâmplătoare ale locului în care s-au născut.”

” În actuala epocă a războiului, bogații trebuie să-și îngrădească proviziile pentru a asigura siguranța copiilor lor în acest timp pe deplin haotic. Obeliscurile și fabricile lor pot fi construite numai prin lucrările maselor necesare.Dar o vârstă diferită este aproape de noi – o civilizație post-muncă întreținută de mașini autonome și alimentată cu energie nelimitată. În veacul Illuminatti, toți cei care caută bogății primesc bogățiile pe care le merită.Planul pentru această planetă îi vede pe oameni care nu sunt împărțiți  în triburi bazate pe locațiile lor geografice, apariții fizice, sau accesul la resurse. În schimb, fiecare persoană este o parte unică a unui ecosistem mondial în care alegerile lor au un efect asupra întregului. Fiecare persoană este o piesă vitală a unei mașini mai mari care beneficiază de întreaga umanitate. Fiecare persoană are libertatea de a-și descoperi scopul, de a-și urma pasiunea, de a se îmbunătăți mai bine și de a vedea cum eforturile lor contribuie la viața altor opt miliarde de oameni – în loc să le slujească pe sine și nevoile lor.Unificarea totală a globalismului face parte din viziunea noastră utopică pentru avansarea umanității – o nouă ordine mondială a veacurilor. Dar există o cale lungă și dificilă de urmat și mulți pași pe care trebuie să le faceți înaintea granițelor umane pot fi șterșe.

De când primii locuitori preistorici ai Pământului au început să se unească în pachete pentru urmărirea comună a resurselor, oamenii s-au găsit în mod natural atrași de comunități care seamănă cel mai mult cu propriile convingeri și genetice înnăscute. Prin formarea triburilor, oamenii au împărțit această planetă în secțiuni care ar permite sistemelor și culturilor de credință profund variate să aibă ocazia de a prospera și de a dezvolta în mod organic.Dar, în aceste vremuri timpurii, cetățenii acestei planete nu puteau comunica decât cu cei apropiați din punct de vedere geografic, lipsiți de tehnologia de a împărtăși idei și opinii în mod liber ca și acum. De mii de ani, o persoană de o parte a planetei își putea forma convingerile cu privire la scopul lor în univers, fără a auzi vreodată despre credințele unei persoane de cealaltă parte a aceleiași planete – fără a avea ocazia să formuleze îndoieli și să pună întrebări care să le provoace și să-și îmbunătățească viziunea asupra lumii.

Deși multe dintre ideile de moralitate formate de oamenii premature sunt umplute cu merite, multe părți ale doctrinelor timpurii au depășit obstacolele care împiedică progresul omenirii. Aceste idei s-au adâncit atât de adânc în mintea omenească încât cetățenii care caută adevărul trebuie să pună la îndoială credințele lor cele mai adânci înainte de a vedea ce este evident în fața lor.

Atunci când nu există experiență cu cei care cred în mod diferit, oamenii încep să se teamă de „ceilalți” – vasta omenire nefamilară, care nu poate fi ca ei. Această teamă a fost crescută atât de adânc în oameni încât necesită generații să se răzgândească. Mii de ani de neîncredere au dus la războaie, urmate de represalii; invazii urmate de răzbunare; răpirea urmată de arderea orașelor invadatoare. Chiar și astăzi, prea mulți oameni refuză să vadă toți oamenii ca parte a unui singur grup care se străduiește să supraviețuiască de la dispariție.Oamenii nu pot fi forțați în timp dw pace. Doar timpul și persuasiunea pot convinge indivizii de adevărata lor putere atunci când lucrează pentru avansarea colectivului în locul îmbogățirii personale.

O modalitate de măsurare a eforturilor unei singure persoane și traducerea ei într – un număr care poate fi utilizat pentru a achiziționa eforturile altei persoane este ca un zid care convertește bani din vânzarea muncii de a găsi, de a tăia și de a pregăti zidăria  (…) bani care pot fi apoi folosiți pentru a cumpăra munca unui băcătuș, a unui medic sau a unui profesor, chiar dacă nu necesită pietre sau zidărie. Unii pot acumula averi atât de mari încât nu-l pot folosi în viața lor, lăsând în urmă recompensele eforturilor lor de a asigura siguranța moștenitorilor lor.

Dar în această perioadă de haos există acum o gravă inegalitate în transformarea eforturilor în bani. Există nenumărate pericole care stau în calea celor care caută să urce mai sus pe piramida. Deși această planetă este suficient de bogată pentru ca toți oamenii să trăiască în Abundență, frica a determinat pe cei mai bogați să se deplaseze și mai mult în ascundere – o supraprotecție pentru descendenții lor, hrăniți de teroarea lor instinctuală de a fi nevoiți să se întoarcă în sărăcia din care au venit toți oamenii.Într-o lume care este eliberată de lanțurile de nevoie, nimeni nu are nici un motiv să stocheze bogățiile sau alimentele, adăpostul, confortul și securitatea pe care le oferă bogățiile. Ei nu au niciun motiv să cedeze capcanelor dictatorilor sau imperialiștilor – sau chiar otrăvurilor unui globalizator corupt elitist – pentru că nu au nevoie să se bazeze pe o putere politică sau pe muncitorii muncitori care să supraviețuiască. Atunci când nevoile fiecărei persoane sunt îndeplinite, nu există niciun motiv pentru a purta războaie și nicio motivație pentru a jefui vecinii pentru necesitățile pe care le au deja și nu le va pierde niciodată.

(…) Numai prin libertate, de nevoie, poate lanțurile umanității să fie rupte. Deși se apropie transformarea, trebuie să călătorim în această călătorie în limitele societății actuale. Chiar și aceia care refuză să se conformeze apelurilor noastre trebuie să continue să trăiască cu protecțiile noastre promise – chiar dacă trebuie să se facă compromisuri temporare pentru siguranța tuturor. Numai păstrarea ordinii poate permite omenirii să treacă printr-un transfer pașnic de putere .Prima datorie a unui guvern este de a-și proteja granițele și oamenii din interiorul lor. Astfel, mulți lideri mondiali, deși împărtășesc viziunea noastră pentru o umanitate unificată, trebuie să ne echilibreze obiectivele cu responsabilitatea de a-și proteja triburile de amenințările actuale de război.Deși globalismul este viitorul nostru, frontierele naționale actuale permit cetățenilor individuali să aleagă dintr-o varietate de societăți și guverne și să se alăture comunității care le reprezintă cel mai bine. În această perioadă de haos, frontierele protejate le permit cetățenilor să trăiască cu o mică măsură de siguranță și asigurarea că umanitatea nu va mai fi pierdută niciodată în sălbăticia anarhiei.

Pentru a proteja integritatea planului nostru împotriva celor care ar căuta să-l distrugă, Illuminati au fost obligați să lase multe întrebări fără răspuns și să-i dirijeze pe membrii noștri să-și îndeplinească îndatoririle în secret. Dar agresorii și vânătorii de știri false au folosit tăcerea lui Illuminati pentru a ne expune agenda prin lentila distorsionată a neîncrederii, răspândind zvonuri false despre obiectivele noastre, pur și simplu, pentru a ne întări puterea.Trebuie să se tragă o linie între agenda globalistă unificatoare a Illuminatilor și minciunile otrăvitoare ale corupției globale: o bastardizare a intenției noastre care reduce oamenii individuali în lucrători numerotați și servește doar celor care se află la putere. Globalizarea coruptă este doar acoperirea dulce a unui nume fals pentru a ascunde aristocrația amară care se ascunde dedesubt.Iluminatii nu încearcă să pună capăt proprietății proprietății private. Scopul nostru nu este eliminarea armelor de auto-apărare, ci eliminarea nevoii de auto-apărare . Nu propunem o societate care să se bazeze pe un guvern pentru a-și satisface nevoile, ci un surplus de resurse care face ca comerțul și munca nedreaptă să fie învechite.

Numai venerabilii și dictatorii profită de subjugarea poporului lor, dar sunt doar relicve ale unei epoci trecute. Pentru ce bucurie este o lume în care unii ar putea să se bucure în timp ce alții trebuie să sufere – dacă ar fi posibil ca toți să trăiască în siguranță? Eforturile adevărate pot fi totuși destul de recompensate atunci când toți locuiesc în vile și unii trăiesc în palate.

Conectivitatea globală a fost una dintre etapele primare spre obiectivul nostru a unei societăți complet pământene. Tehnologia digitală unește planeta în moduri pe care nu le-a văzut până acum, permițând ca ideile să fie împărtășite în mod liber și încurajând conexiunile care transformă Altul în Același lucru, iar incertitudinile în înțelegere.Expansiunea noastră a pus bazele introducerii unor concepții mai înalte cetățenilor care vor forma noua fundație a acestei planete: căutătorii care au simțit de mult că există un scop mai profund pentru existența omenirii și un secret mai profund pentru designul acestui univers care este codificat în toate viețile lucruri.

Omenirea  nu va mai fi confruntată cu obstacole de nevoie și barierele de muncă. Tehnologiile emergente reduc dependența umanității de dispariția formelor de energie. Noile metode de construcție tipărite și transport autonom vor eradica în cele din urmă cerința efortului fizic de a construi structuri și a muta materiale, eliberând muncitorii să producă și să creeze și să prospere. Resursele găsite pe alte planete sunt la îndemână și conduc la noi oportunități care nu au fost văzute niciodată în granițele Pământului.

Cele mai mari zile ale omenirii sunt înainte. Toți cei care au văzut Lumina și s-au întors să-și urmeze strălucirea sunt pionierii următoarei etape a omenirii – curatori ai celei mai mari transformări. În epoca de iluminare care se apropie rapid, fiecare om va fi atât unul, cât și unul de 8 miliarde. An de an, pas cu pas, Illuminati continuă să ghideze cetățenii acestei planete mai aproape de scopul nostru final de unificare globală.

Nu vă temeți de viitorul omenirii. Nu vă temeți de sunetele care izbucnesc pe orizonturile voastre roșii, pe măsură ce monumentele pentru înrobitorii voștri sunt făcute în praf. Nu vă temeți cum călătoriți pe drumul din față și căile sale (care) se întunecă sub căderea noilor zori lungi.

Întunericul semnalează noi zori înainte. Nu veți fi niciodată pierduți dacă urmați Lumina.

Ne uităm mereu pentru tine.  (citat amplu tradus de pe site-ul oficial al Illuminati )

 

 

***************************************************************************

În încheierea acestui episod, vă promit că voi continua „această călătorie” şi astfel interesul pentru subiect va fi dezvoltat. Cu speranţa că toate aceste lucruri nu vor fi trecute cu vederea, desconsiderate, iar prin acest demers jurnalistic coroborat cu aceste cunoștințe mai mult sau mai puțin vechiculate despre secretele, influența și puterea acestor malefici vor fi cunoscute iar dumneavoastră veți fi cei câştigați, vă mulțumesc pentru atenția acordată.

Sursa foto : ,Esoteric Online,Ocult-Ro,Redbubble,ecclesiasticalheraldry.weebly.com.Pinterest.http://tattoo-journal.com/, Congresul de la Wilhelmsbad ,Infobrasov.net ,Informaţii Societăţi Secrete,Biserica Catolică

Acest material a fost conceput și oferit de către Prof. Dr.Daniel Mihai, redactor-șef al platformei online independente Criteriul Național

 

Comentarii Facebook
Citeste in continuare

Top Stiri Nationalul.ro