Cum alegem patul ideal pentru un dormitor complet?

0
110

Piesa centrala a dormitorului este, si va ramane intotdeauna, patul. Acesta contribuie la indeplinirea uneia dintre nevoile de baza ale omului: odihna si somnul. Somnul din timpul noptii contribuie in mod fundamental la felul in care ne simtim a doua zi, la nivelul nostru de energie, motiv pentru care alegerea patului este o sarcina mult mai serioasa decat ar parea la prima vedere.

 

Tipul patului ales (paturi tapitate sau clasice, paturi mai inalte sau cu rama mai joasa etc.) va influenta mult din calitatea somnului, precum si accesorizarea lui cu o saltea buna. Astfel, alegerea trebuie facuta luand in calcul o serie de factori, precum confortul, dimensiunile si stilul

Cum sa avem un somn mai odihnitor?

 

In era vitezei, e foarte important ca pe timpul zilei sa fim cat mai energici si mai plini de viata, pentru a ne putea duce cu succes, la sfarsit, indatoririle zilnice. Acest lucru se obtine mai ales printr-un somn odihnitor pe parcursul noptii. Pentru a obtine acest lucru, e nevoie sa fim atenti la mai multe aspecte, printre care nivelul de luminozitate din incapere, izolarea de zgomote puternice, temperatura sa fie ideala si asa mai departe. Totusi, unul dintre elementele principale ramane patul!

 

Un pat bine proportionat, cu o saltea potivita, in functie de pozitia preferata de somn si nivelul necesar de sustinere a coloanei, ajuta foarte mult la obtinerea unui somn odihnitor. Patul trebuie ales, asadar, in primul rand, pentru confort si sustinerea corpului, pe timpul zilei, dar si pentru necesitatile din timpul zilei: cand stati in pat si cititi sau va uitati la televizor. In acest caz, va puteti orienta spre paturi tapitate, care dau sustinerea necesara pe timpul zilei si adauga farmec incaperii.

Luati masuratori

Unul dintre cei mai importanti pasi in achizitionarea patului perfect pentru dormitor este determinarea dimensiunilor necesare sau potrivite pentru dormitor. Intr-un spatiu mic, un pat mult prea mare va monopoliza podeaua si va ingreuna traficul, in timp ce, intr-un spatiu mare, un pat care nu se potriveste cu restul camerei va atrage dupa sine un aspect neplacut.

 

Cel mai usor este sa folositi patul vechi pe care il aveti (daca e vorba de o renovare). Daca aveti un spatiu gol ce urmeaza sa fie mobilat, puteti folosi banda adeziva pentru a va face o idee despre cat de mare poate fi patul si unde credeti ca ar trebui asezat. In acest caz, nu uitati sa tineti cont de inaltime si de restul mobilierului care va fi in incapere.

 

Textura, forma si culoarea sunt caracteristici importante care trebuie armonizate cu restul incaperii, dupa ce am stabilit dimensiunile necesare.

Alegeti stilul

Fiecare incapere a caminului trebuie sa reflecte macar o parte din personalitatea locuitorilor. Ideile de design sunt nenumarate si se pot adapta pentru orice tip de buget sau nevoi. Tot ce trebuie sa faceti este sa va informati si sa alegeti dintre stilurile de baza de design:

  • Contemporan;
  • Eclectic;
  • Clasic;

 

Indiferent de stilul ales (paturi tapitate, paturi cu baldachin, paturi in stil oriental, joase, etc.), adaptati nuanta la paleta de culori din camera!

 

Daca sunteti o fire mai linistita, conservatoare, puteti opta  aici pentru paturi tapitate in nuante neutre, de bleu, gri sau negru, care se vor adapta oricarui stil.

Spatii de depozitare inteligente

In spatiile mici, o problema poate deveni cea a depozitarii lenjeriei de pat, a pernelor in plus sau a altor obiecte marunte, care nu vrem sa fie lasate la vedere. Atunci cand hotarati sa cumparati un pat nou, puteti opta pentru unul cu lada de depozitare, care va suplini nevoia unui spatiu mai mare sau a unui dulap in plus, fara a ocupa insa mai mult loc!

 

Pentru cei interesati de oferte de paturi tapitate sau mobilier de dormitor, accesati elvila.ro.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here