Ce este mai important cand vreti sa cumparati o lenjerie de pat?

0
700
lenjerii de pat

Putine persoane ar putea spune faptul ca, la sfarsitul unei zile lungi si grele, sa aluneci intr-un pat confortabil cu o lenjerie moale, neteda si care rasfata pielea, nu este una dintre cele mai mari placeri ale vietii.

Pana la urma, petrecem aproape o treime din viata intre aceste lenjerii de pat, de ce nu ne-am dori ce e mai bun?

Cand este timpul sa cumparam o lenjerie de pat, multi oameni presupun pur si simplu ca, cu cat numarul firelor este mai mare, cu atat este mai bine si astfel, aleg numai pe baza acestei caracteristici. Desi este adevarat ca numarul de fire este important, se pare ca exista un alt factor care joaca un rol mai mare in confortul lenjeriei de pat: tipul de material.

Iata ca sunt cele mai importante materiale folosite pentru lenjeriile de pat:

  1. Bumbac

Bumbacul este cea mai populara tesatura folosita pentru fabricarea de lemjerii de pat si pentru un motiv bun. Este durabil, respirabil, moale, usor de intretinut si, in general, destul de accesibil. Veti gasi totusi cateva tipuri diferite de bumbac. Unii termeni se refera la originea fibrelor de bumbac, in timp ce alti termeni se refera la stilul de tesere sau la metodele de tratare a tesaturilor din bumbac.

  1. Matase

Matasea este o fibra de lux, produsa de viermi de matase. Matasea este in mod natural hipoalergenica. Dezavantajul unei lenjerii de matase, desigur, este costul ei, care este ridicat, precum si ingrijirea ei, care este delicata. Cu toate acestea, daca doriti un dormitor de lux, luati in considerare lenjeria de pat de matase.

  1. Poliester

Poliesterul este o fibra fabricata din fabricarea acelorasi polimeri folositi pentru fabricarea sticlelor de bauturi din material plastic. In timp ce poliesterul este ieftin, este destul de rigid si zgaraie cand este folosit singur. In general, veti gasi poliesterul amestecat cu un alt material pentru crearea de lenjerii de pat, cel mai adesea bumbac.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here