Finală Federer – Djokovic la Wimbledon 2019. Elveţianul l-a învins pe spaniolul Nadal în penultimul act

0
489

În primul set, cei doi campioni au servit excelent, iar totul s-a decis în tie-break, unde egalitatea a persistat doar până la 3. Setul secund a fost dominat clar de Nadal, care a cedat un singur game.

Nivelul jocului practicat de Federer a crescut din ce în ce mai mult, iar elveţianul s-a impus în setul al treilea, după ce a câştigat pe serviciul ibericului la scorul de 2-1. Roger Federer şi-a adjudecat şi setul al patrulea şi, implicit, calificarea în finală, însă nu fără emoţii. Nadal a salvat două mingi de meci la scorul de 5-3, însă Federer a închis partida în game-ul imediat următor, cu ajutorul celei de-a cincea mingea de meci.

A fost întâlnirea cu numărul 40 dintre Roger Federer şi Rafael Nadal, iar elveţianul, ajuns la 37 de ani, a obţinut a 16-a victorie din carieră contra marelui săi rival. De partea cealaltă, spaniolul rămâne cu 24 de victorii şi este eliminat în semifinale la Wimbledon.

În ultimul act de la Wimbledon, Roger Federer îl va întâlni pe Novak Djokovic (1 ATP). Finala va avea loc duminică, de la ora 16:00.

În cazul unei victorii duminică, Federer va obţine al nouălea titlu la Wimbledon, al 21-lea turneu de Mare Şlem şi titlul ATP cu numărul 103 din carieră.

Foto: Hepta

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here