Două minore dintr-un centru de plasament ar fi fost abuzate sexual de un bărbat care se dădea drept angajat al unui ONG. Anchetă la DGASPC Vaslui

0
127

O anchetă a fost demarată de angajaţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui după o sesizare depusă de reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Poliţiştii bârlădeni au fost sesizaţi la data de 17 iulie cu privire la faptul că o minoră de 12 ani a fost victima unui abuz sexual. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, urmând a fi stabilite cu exactite împrejurările în care s-a produs fapta sesizată”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Deşi sesizarea de la Poliţie vizează o singură victimă, potrivit unor surse locale este vorba despre două fete, dintr-un centru de plasament, care ar fi fost victime ale bărbatului. Poliţiştii au şi un suspect în acest caz.

Aceleaşi surse au precizat că bărbatul se dădea drept angajat al unui ONG şi astfel ar fi pătruns în centrul de plasament în care cele două fete, de 12 şi 13 ani, locuiau de câteva luni. Acesta ar fi reuşit să le învoiască pe fete şi să le scoată în oraş, timp în care le-ar fi abuzat sexual.

Psihologul centrului de plasament a fost cel care a aflat ce se întâmplă, în cadrul şedinţelor de terapie.

Şi conducerea DGASPC Vaslui a declanşat o cercetare disciplinară.

„Se face anchetă internă şi cercetare disciplinară pentru salariaţi pentru că ar fi lăsat pe cineva să intre”, a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Ancheta vine la doar câteva zile după ce trei minori, aflaţi şi ei în sistem, au fost luaţi din faţa unui centru de plasament din Negreşti, judeţul Vaslui, sechestraţi şi bătuţi de un bărbat care îi bănuia că ar fi furat o bicicletă. Agresorul lor, condamnat în trecut pentru trafic de droguri, a fost reţinut de poliţişti 24 de ore şi în cursul zilei de vineri a fost dus la parchet pentru a fi audiat.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here