Ar putea viza raportul privind traficul de fiinţe umane

0
283

„Dacă are o legătură poate să fie în primul rând cea legată de raportul cu privire la traficul de fiinţe umane. Nu ştiu dacă aţi văzut acest raport. Păcat că nu se dezbate. El arată lucruri extrem de grave. Vorbeşte inclusiv de implicarea oamenilor guvernului, a funcţionarilor publici, în traficul de fiinţe umane, ceea ce e grav. Cred că despre asta a fost discuţia. Mai este un lucru pe care în mod cert e vizat ministrul de Interne.A existat o recomandare în acel raport. Să fie instruiţi cei care răspund la urgenţe. Adică consideră poliţiştii neinstruiţi. Am şi avut probă în cazul discuţiei Alexandrei cu poliţistul de la Caracal”, a declarat Băsescu, la România TV.

Vicepremierul pentru Partenriate Strategice Mihai Fifor a avut joi o întâlnire cu ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, oportunitate cu care oficialul din Guvern a reiterat dorinţa de a aprofunda componenta comercială a Parteneriatului Strategic privind investiţiile companiilor americane în România.

„Am avut astăzi o întrevedere cu ambasadorul Hans Klemm, la sediul Guvernului României. A fost o excelenta oportunitate de a aborda teme de actualitate aflate pe agenda bilaterala, cu accent pe oportunităţi concrete de dezvoltare a profilului Parteneriatului Strategic cu SUA. In domeniul securitatii, a fost evidenţiata cooperarea intensificata dintre România şi SUA, inclusiv din perspectiva consolidării flancului estic al NATO şi al continuării angajamentului pentru stabilitatea regiunii Marii Negre. Cu acest prilej, am reiterat dorinţa Guvernului României de a aprofunda, de asemenea, componenta comercială a Parteneriatului Strategic, inclusiv din perspectiva dezvoltarii proiectelor de investiţii ale companiilor americane in economia românească”, arată un mesaj publicat joi pe pagina de Facebook a vicepremierului pentru implementarea parteneriatelor strategice, Mihai Fifor.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here