Ministerul Justiţiei sesizează Parchetul în cazul demisiei lui Iacob. Şeful de la Resurse, revocat

0
424

„Ministrul justiţiei a sesizat procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru efecturea de cercetări în cazul cererii de demisie a procurorului-şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Marius Iacob, urmare a controlului dispus în baza Ordinului Ministrului Justiţiei nr.3/63452/443/P/2019 din 22.07.2019”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Ancheta internă la Ministerul Justiţiei a fost dispusă, amintesc reprezentanţii instituţiei, în regim de urgenţă, în ziua în care ministrul justiţiei a luat la cunoştinţă, urmare a solicitării formulate de redacţia Lumea Justiţiei, conform căreia cererea de demisie a lui Marius Iacob, semnată încă din 19.03.2019, nu a fost trimisă Administraţiei Prezidenţiale pentru emiterea decretului prezidenţial de încetare a mandatului funcţiei de procuror-şef adjunct.

Pe 24.04.2019, adică data preluării de către Ana Birchall a mandatului de interimar la ministerul Justiţiei, această lucrare figura în evidenţele ministerului ca fiind rezolvată.

Totodată, ministrul justiţiei a dispus revocarea din funcţie a directorului Direcţiei Resurse Umane, sesizarea comisiilor de disciplină, precum şi o serie de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii instituţiei.

Concret, documentul privind demisia lui Marius Iacob ar fi fost rătăcit într-un sertar al Ministerului Justiţiei, de aceea nu ar mai fi ajuns pe masa preşedintelui, pentru a semna decretul. Marius Iacob a demisionat din funcţia de adjunct al procurorului-şef DNA, în luna martie a acestui an. Decizia de demisie din funcţia de adjunct al procurorului-şef DNA vine la o zi după ce magistraţii instanţei supreme au decis că Marius Iacob a săvârşit abatere discipliniară în legătură cu reprezentarea Direcţiei în procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta după ce a fost revocată din DNA. Sancţiunea pentru Iacob a fost avertisment.

Aceeaşi măsură a fost dispusă şi pentru Carmen Simona Ricu, tot procuror DNA.

Este vorba despre abateri disciplinare sâvârşite în legătură cu reprezentarea instituţiei în procesul Mihaiela Moraru Iorga-DNA, intentat de magistrat după ce a fost revocat din Direcţie.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here