Am ajuns de urgenţă la spital cu arsuri de gradul 2

0
309

Aceasta suferise un prolas vaginal şi spera că tratamentul ar putea-o ajuta să evite operaţia.

Procedura implică aşezarea peste un vas în care se află pe un amestec de apă caldă şi ierburi, metoda câţtigând popularitate în ltima vreme din cauza vedetelor care pretind că funcţionează.

Cu toate acestea, victima a fost dusă de urgenţă la spital şi a fost diagnosticată cu arsuri de gradul doi pe colul uterin şi membranele vaginale, relatează Daily Star

 

Se pare că a încercat procedura, la sfatul unui medic tradiţional chinez. Femeia s-a aşezat peste vasul cu apă clocotită timp de 20 de minute în două zile consecutive.

În urma diagnosticului, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală reconstructivă în timpul vindecării.

Dr. Vanessa Mackay, consultantă şi purtătoare de cuvânt a Colegiului Regal de Obstetricieni şi Ginecologi, a declarat pentru BBC că este un „mit” că vaginul necesită un tratament extins.

Ea a spus: „Vaginul conţine bacterii bune, care sunt acolo pentru a-l proteja. «Aburirea» vaginului ar putea afecta acest echilibru sănătos al bacteriilor şi al nivelului de pH şi poate provoca iritaţii, infecţii (cum ar fi vaginoza bacteriană) şi inflamaţii. De asemenea, ar putea arde pielea delicată din jurul vaginului (vulva)”.

Raportul a fost publicat în Journal of Obstetrics and Gynecology Canada.

Autorul Dr. Magali Robert a concluzionat: „Furnizorii de servicii de sănătate trebuie să fie conştienţi de terapiile alternative, astfel încât să poată ajuta femeile să facă alegeri în cunoştinţă de cauză şi să evite posibilele efecte negative”.

Foto: Pixabay

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here