Afaceristul Iurii Luncaşu, apropiat al lui Vlad Plahotniuc, s-ar fi împuşcat în cap

0
448

„Apelul a fost înregistrat la ora 20:07 (sâmbătă, n.red). Un bărbat a sunat la 112 şi a menţionat că pe traseul R-6, se află o persoană împuşcată în regiunea capului. Potrivit declaraţiilor, Luncaşu s-ar fi împuşcat din arma personală în regiunea capului şi în urma leziunilor corporale primite a decedat la faţa locului”, a transmis Stati.

„Fiind audiat, cel care a sunat la poliţie, a declarat că activează în calitate de şofer al victimei şi la 17.08.2019, aproximativ la ora 19:00, a fost contactat telefonic de şeful său care i-a cerut să vină la domiciliu şi să se deplaseze într-o direcţie necunoscută”.

„La un moment dat, Luncaşu Iurie, i-a cerut şoferului să oprească automobilul în câmp, unde s-a împuşcat din arma sa persoanlă, pe care o deţine legal”, a mai precizat ofiţerul de presă.

Potrivit site-ului noi.md, victima a lăsat un bilet cu următorul conţinut: „Căsuţă albă am cumpărat în 2017 am fost investitor”.

Cazul este cercetat de IP. Buiucani.

În 2014, Rise Moldova a publicat mai multe fotografii în care Luncaşu era surprins însoţindu-l pe Vladimir Plahotniuc la Sciez, Franţa. Luncaşu era fondator la mai multe companii: „Denir Lux”, „GB&CO”, „Primrof Construct” sau „Acvilin-Grup”, cu afaceri în domeniul construcţiilor sau ţigărilor. Împreună cu membrii familiei, el deţine mai multe case şi apartamente în capitală.

Vladimir Plahotniuc, liderul Partidului Democrat din Moldova, este acuzat de numeroase fapte corupţie în Republica Moldova, dar şi în Rusia, inclusiv de organizarea grupării criminale şi participarea la aceasta, dar şi spălare de bani. Potrivit autorităţilor, Plahotniuc a fugit în Statele Unite pentru a scăpa de anchete.

Sursa foto: RISE.MD

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here