„Prefer să fiu mort într-un şanţ decât să cer amânarea Brexit”. Boris Johnson face declaraţii neaşteptate

0
519

Acesta a făcut declaraţia în cadrul unei discuţii cu jurnaliştii în timpul unei vizite pe care a efectuat-o la un centru de antrenament al Poliţiei.

De asemenea, premierul britanic a făcut referire la decizia de miercuri a Camerei Comunelor, care a aprobat un proiect care să evite ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană fără Acord şi care îl obligă pe acesta să solicite o amânare a Brexit. Johnson a spus că votul din Parlament a fost dat „pentru a compromite capacitatea de negociere a Guvernului”. El a adăugat că această decizie oferă Uniunii Europene controlul total asupra Brexit.

Johnson a adăugat şi că decizia liderului opoziţiei, Jeremy Corbyn, de a fi de acord cu organizarea de alegeri anticipate reprezintă „o încălcare a fişei postului”, insistând că organizarea unui scrutin ar fi reprezentat singura variantă prin care Marea Britanie să iasă cât mai repede din Blocul comunitar.

Parlamentarii britanci au respins miercuri într-un prim vot propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate în luna octombrie, în contextul impasului generat de hotărârea Camerei Comunelor privind evitarea producerii unui Brexit fără acord. Propunerea liderului de la 10 Downing Street nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a trece.

În favoarea propunerii au votat 298 de membri ai Camerei Comunelor, iar 56 s-au pronunţat împotrivă, iar restul parlamentarilor s-au abţinut.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here