Ce trebuie să știi înainte de a investi în dezvoltarea propriului business?

0
118

Deschiderea unei afaceri, la care probabil că ai visat dintotdeauna, ar trebui să fie un act responsabil, plin de curaj și încredere că poți continua și reuși, indiferent de obstacolele care apar pe parcursul drumului către succes. Pentru că da, o afacere poate deveni, în unele etape, un adevărat roller coaster financiar, emoțional, chiar și unul al ideilor. Un adevărat antreprenor învață să fie pregătit pentru toate suișurile și coborâșurile din viața business-ului său.

Înainte de a hotărî că acum este momentul potrivit să îți lansezi propriul business, îți recomandăm să ții cont de câteva lucruri care te vor ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează cu adevărat lumea afacerilor: 

Ai nevoie de un plan de afacere

Drumul către succes al afacerii tale poate începe cu o idee, însă, dacă vrei să depășești stadiul de început, trebuie să fii conștient că o idee nu poate fi pusă în practică și valorificată fără un plan de afacere clar conturat. 

Câteva dintre lucrurile de care să ții cont în structurarea planului de afaceri sunt: 

  • formularea viziunii, misiunii și valorilor, care ar trebui să se reflecte, ulterior, în toate activitățile pe care le vei desfășura, ele stând la baza culturii organizaționale;
  • stabilirea unor obiective SMART, pe care să le urmărești în dezvoltarea afacerii tale;
  • planificarea financiară, pentru că orice afacere presupune și o gestionare corectă a banilor, din toate punctele de vedere. 

Ia în calcul și partea birocratică pe care o presupune lansarea unui business

Pentru că legislația cuprinde numeroase aspecte de care trebuie să ții cont și pe care să le pui în aplicare, îți recomandăm să apelezi la ajutorul oferit de un consultant specializat în legislație. Optând pentru astfel de servicii, nu doar că vei economisi timp, extrem de prețios atunci când deții o afacere, ci și vei fi sigur că aspectele birocratice vor fi bine puse la punct. 

Angajează persoane care rezonează cu viziunea, misiunea și valorile care stau la baza afacerii tale

Oamenii sunt întotdeauna una dintre cele mai importante resurse ale unei organizații. Ei pot influența decisiv bunul mers al afacerii tale, de aceea orientează-te către persoane care îți înțeleg cu adevărat ideile business-ului. 

Totodată, este important să înțelegi că angajații firmei tale nu sunt angajați și atât. Înainte de orice altceva, sunt oameni. Fii empatic, rezonează cu ei, încearcă să îi înțelegi. Construind o relație bazată pe înțelegere și respect, atât tu, cât și ei veți avea de câștigat, iar afacerea ta va face pași importanți pe calea către succes. 

Investește în promovarea afacerii tale

Pentru ca oamenii să afle despre business-ul tău, mai ales la început, este nevoie să aloci un buget destinat promovării acestuia. Poți apela la sprijinul unei agenții de publicitate, care se va ocupa de creșterea vizibilității afacerii tale, atât în mediul offline, cât și în mediul online, unde informațiile circulă extrem de rapid în zilele noastre. Lucruri precum crearea unui logo și a unui slogan care să fie în concordanță cu viziunea afacerii, prezența în social media, pe diverse platforme, organizarea unor evenimente vor ajuta oamenii să intre în contact cu business-ul pe care îl deții. 

Fii conștient că pot exista și coborâșuri

Lansarea unei afaceri presupune și asumarea unor riscuri, piața fiind în continuă schimbare. Printre riscurile care pot exista se numără și cele financiare. În cazul în care se întâmplă ca afacerea ta să intre într-o criză financiară, poți să iei în calcul și varianta de a face un credit pe firmă fără avans.

Indiferent de obstacolele care pot apărea, un adevărat antreprenor știe că drumul către succes e departe de a fi o simplă linie dreaptă. Și e pregătit pentru acest lucru atunci când hotărăște să își lanseze afacerea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here