Al treilea heliport din ţară se construieşte pe acoperişul Spitalului de Urgenţă Bistriţa

0
528

Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud a semnat, marţi, contractul pentru realizarea lucrărilor de proiectere şi execuţie a unui heliport care va fi amenajat pe acoperişul Spitalului de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, proiectul având o valoare de 1,5 milioane de euro.

Preşedintele Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, a declarat, într-o conferinţă de presă, că proiectul este finanţat de instituţia pe care o conduce.

În urma celei de-a doua licitaţii, în condiţiile în care la prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni, a fost semnat contractul cu o asociere de două companii din Iaşi şi Bucureşti.

„În Spitalul de Urgenţă din Bistriţa au ajuns specialişti de renume şi acest heliport va fi folosit şi pentru preluarea altor bolnavi aflaţi în situaţii limită în alte spitale, unde nu există specialişti sau unde nu există dotările necesare pentru ca să poate fi trataţi”, a spus preşedintele Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Contractul are o durată de 20 de luni, urmând să fie amenjat şi un lift care va conecta partea de Primiri Urgenţe cu heliportul şi un alt lift care va conecta blocul operator cu heliportul.

Potrivit lui Moldovan, heliport mai există în Oradea şi la Spitalul Universitar din Bucureşti.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here