Remanierile nu se votează în plen, iar restructurarea intră sub incidenţa Constituţiei

0
151

„Asta voiam să vă spun că nu ştiţi dacă e remaniere sau restructurare, deci remanierile nu se votează în Parlament, iar restructurarea intră sub incidenţa articolului 85 din Constituţie care spune foarte clar şi anume că preşedintele numeşte pe baza votului de încredere dat în prealabil de Parlament. Deci vot de încredere în Parlament înseamnă 233 de voturi pe care doamna Dăncilă trebuie să le ia sau nu le ia şi atunci îşi ia bagajele, gentuţa şi pleacă”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi, la Parlament.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, luni, că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru votul de încredere. Liderul PSD a afirmat că nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

Şeful Executivului a mai spus că, în cazul în care se va merge pe varianta restructurării vor rămâne doar 19 ministere plus premierul, cu zece portofolii mai puţine decât actuala structură.

PSD va avea o nouă şedinţă a CEx marţea viitoare, în care Viorica Dăncilă va prezenta lista ce va cuprinde componenţa noului Guvern şi numărul definitiv de ministere, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here