Vom cere Congres ALDE. Oamenii din jurul lui Tăriceanu au dus partidul în gard

0
94

„La noi vom avea o Delegaţie Permanentă luni şi vom cere Congres. Nu în contrapartidă. Eu sper ca domnul Tăriceanu să înţeleagă. Eu cel puţin nu am gândit nicio secundă că preşedintele Tăriceanu ar trebui să plece. Singura întrebare pe care i-am pus-o în Biroul Politic a fost ce a motivat decizia retragerii candidaturii la prezidenţiale, pentru că asta a fost o lovitură de teatru pentru noi. Nu ştiu dacă neapărat luni. Cât mai repede. Nu se discută de scaunul domnul Tăriceanu, se discută de cei care îl înconjoară în momentul de faţă şi consider că oamenii care au dus partidul în gard, trebuie să facă un pas în spate. Vedem dacă partidul vrea într-adevăr sau nu vrea la guvernare. Vedem dacă într-adevăr vrea să facă alianţă cu PSD”, a declarat Alexandru Băişanu, miercuri seara, la TVR 1.

Întrebat care este numărul nemulţumiţilor din ALDE, Alexandru Băişanu a răspuns: „Revoluţiile nu le-au făcut masele, le-au făcut câţiva oameni care au convins masele. La momentul acest nu am auzit niciun coleg să îl conteste pe dl Tăriceanu şi de echipa care l-a izolat. Sperăm să înţeleagă că alianţa cu Pro România, care e tot un PSD. Ceea ce spun este în mintea mea şi nu numai a mea”.

Acesta a explicat că nu a fost consultat cu privire la alianţa cu Pro România, iar o lovitură pentru mulţi din partid a fost anunţul lui Călin Popescu Tăriceanu că renunţă la candidatura pentru prezidenţiale şi propune susţinerea lui Mircea Diaconu, ca prezidenţiabil independent.

„La un moment dat a apărut o poză pe Facebook în care existau doi, trei membri de la ALDE şi doi, trei de la Pro România. Nu, categoric nu m-a consultat nimeni. După aceea am stat de vorbă cu vicepreşedinţii. Am stat de vorbă cu domnul Tăriceanu. Am întrebat dacă mai candidează. A spus da, dar că e bine să facem alianţă şi cu alţi ca să întărim. Aşa am decis să ieşim de la guvernare. Ne aliem într-un soi de alianţă electorală şi am votat cu toţii chestiunea aceasta. Toată această chestiune avea logică atâta timp cât venea în sprijinul preşedintelui meu, adică domnul Tăriceanu, preşedintele meu. Numai că domnul Tăriceanu a renunţat la candidatură. Am fost anunţaţi. Probabil a vorbit cu domnul Chiţoiu, ne-a anunţat după aceea. După ce ne-am trezit din toţi aceşti pumni şi că e candidatul altul. Ne-am trezit într-o alianţă cu Pro România, unde sunt luaţi oameni din eşalonul doi al PSD. E clar că nu se vor mai regăsi pe liste şi încearcă să mai prindă loc în Parlament”, a explicat Băişanu.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Delegaţia Permanentă a partidului se va întruni, luni, pentru a formaliza deciziile de excludere a membrilor ALDE care au acceptat să fie propuşi în Guvern de către premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, că va propune membri ALDE pentru portofoliile de miniştri vacante, respectiv Graţiela Gavrilescu la Ministerul Mediului, Ion Cupă la Ministerul Energiei şi Ştefan-Alexandru Băişanu, ca ministru pentru Relaţia cu Parlamentul. Potrivit unor surse oficiale, propunerile şefului Executivului au ajuns, miercuri seară, la Cotroceni.

Şi Teodor Meleşcanu a fost ales, marţi, în funcţia de preşedinte al Senatului. Fostul ministru de Externe a fost propus pentru poziţie de PSD.

Potrivit statutului ALDE, „convocarea Congresului se face de către Delegaţia Permanentă, la cererea Biroului Politic Central sau la cererea a mai mult de jumătate din Delegaţiile Permanente Teritoriale”.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here