Orban anunţă că PNL îşi propune creşterea vârstei de pensionare a poliţiştilor şi magistraţilor

0
180

„În ceea ce priveşte vârsta de pensionare, trebuie schimbată această situaţie. Se pensionează oameni activi la vârsta de 41, 45 de ani, de 39 din propunerile care au fost formulate. În ceea ce priveşte pe poliţişti cu siguranţă trebuie crescută vârsta de pensionare. Şi la magistraţi, fără discuţie. Deci, în general, unde există nişte categorii privilegiate, care au dreptul atât timp cât sunt activi şi au putere de muncă să fie activi, trebuie să fie activi. Nu trebuie să beneficieze de condiţii de pensionare specială. În timp ce un care lucrează pe pensie de contributivitate se pensionează la 65 de ani, aceste categorii s-au pensionat după o lege care a fost dată de majoritatea PSD”, a declarat Ludovic Orban, joi seară, la România Tv.

Liderul PNL a adăugat că PSD a modificat legea care permite cadrelor din poliţie să se pensioneze mai devreme, ceea ce a dus la un hiatus şi la mii de posturi vacante.

„După modificarea ei s-a permis tuturor acestor cadre să iasă din Poliţie. S-a creat un hiatus. La ora actuală există mii de funcţii vacante. Nu numai că s-au creat mii de funcţii vacante, dar înlocuirea lor s-a făcut în general cu proaspăt absolvenţi. În general, când îi introduci în misiuni, trebuie să fie în echipe mixte, cu oameni care au experienţă, care cunosc procedurile, în funcţie de fiecare situaţie. Nu mai vorbesc că trebuie să ai pregătire fizică, de faptul că trebuie să îţi menţii pregătirea fizică, să cunoşti toate procedurile. Această testare a poliţiştilor, a jandarmilor, pompierilor trebuie să fie permanentă”, a conchis Orban.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here