Parcă urmăream un film cu gangsteri

0
143

„Situaţie volatilă este până în ultimul moment. După cum am văzut, astăzi patru pesedişti s-au întors în partid, după ce au stat în Opoziţie vreo 20 de ore. Lucrurile nu sunt clare. Eu sper însă, şi sunt optimist că moţiunea va trece. Pe calculele noastre sunt suficiente voturi şi suficienţi susţinători, astfel încât să reuşim să facem într-adevăr un pas istoric pentru România şi să scăpăm de o guvernare PSD care aproape ne-a scos din Europa”, a declarat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.

„Spun că va exista suficientă conştiinţă la cei 240 de parlamentari, care unii au semnat moţiunea, alţii au spus că o vot susţine. Îmi păstrez optimismul. Am discutat cu mai mulţi. Unii au spus că da. Sunt şi nişte oameni care ei faţă de ei, cel puţin în discuţii unul la unul, recunosc că ne aflăm într-o situaţie jenantă”, a completat Barna.

Întrebat dacă poate să dea nume ale aleşilor PSD cu care a discutat şi dacă se aşteaptă ca aceştia să se ridice din bănci şi să voteze moţiunea, liderul USR a răspuns: „Cel puţin trei dintre ei, da. Mă aştept ca oamenii aceştia să se ţină de promisiune. Dacă o fac sau nu, ţine de conştiinţa lor”.

Deputaţii Horia Nasra şi Cornel Itu s-au reîntors în PSD, potrivit unui mesaj postat de Nasra pe Facebook, după ce iniţial anunţaseră că trec la Pro România. Social-democratul a adăugat că nu va vota moţiunea de cenzură.

Printre semnatarii moţiunii de cenzură se numără foştii parlamentari social-democraţi Mihăiţă Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoş, precum şi deputatul PSD Marius Bota.

Moţiunea de cenzură va fi dezbătută şi votată în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului joi, începând cu ora 10.00. Numărul necesar adoptării moţiunii este de 233 de parlamentari.

Dan Barna, despre înregistrările cu Viorica Dăncilă: Parcă urmăream un film cu gangsteri

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, referitor la înregistrarea apărută în spaţiul public în care Viorica Dăncilă le-a vorbit parlamentarilor PSD despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare, că părea un film cu gangsteri, „o înregistrare dintr-un grup criminal organizat”.

„Aţi auzit înregistrările cu doamna Dăncilă. Parcă urmăream un film cu gangsteri. Părea o înregistrare dintr-un grup criminal organizat, pentru că despre asta vorbim, despre ameninţare, despre şantaj, despre ameninţări mai voalate sau mai directe. Din această perspectivă, dacă moţiunea nu va trece, se va întâmpla lucrul acesta tocmai datorită ameninţărilor, mitei, de aceea noi spunem constant că soluţia sunt alegerile anticipate. Sper că moţiunea va trece, pentru că altfel vom rămâne în aceeaşi logică de troc ordinar, în aceeaşi logică ridicolă de oameni plătiţi cărora li se cumpără conştiinţa ca la piaţă. Aceasta este vechea clasă politică despre care spunem de trei ani că trebuie să plece de la guvernare”, a afirmat Dan Barna, miercuri seară, la Digi 24.

Reacţia liderului USR vine după ce Newsweek România a publicat o înregistrare audio, atribuită unei şedinţe a Vioricăi Dăncilă cu parlamentarii PSD, în care premierul le-ar fi vorbit colegilor de partid despre miza justiţiei în rămânerea la guvernare.

Ca urmare, şapte membri ai CSM au anunţat, într-un comunicat, că solicită plenului CSM şi preşedintelui Lia Savonea să sesizeze Curtea Constituţională, acuzând-o pe Viorica Dăncilă că, prin declaraţiile făcute, „ştirbeşte în mod grav independenţa autorităţii judecătoreşti” şi „stârneşte îngrijorări extreme cu privire la intenţia de a subordona politic justiţia”.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here