Amenzi de 4.000 de lei dacă lipsesc parcări pentru biciclete în spaţiile publice

0
97

Proiectul iniţiat de deputaţi PNL privind adoptarea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice a fost adoptat, în unanimitate, de plenul Senatului.

„Clădirile publice sau de utilitate publică, pieţele agroalimentare, târgurile, autogările şi staţiile de cale ferată ce deservesc trafic de călători vor fi dotate cu structuri metalice care să permită parcarea concomitentă a minim zece biciclete, cât şi montarea pe perioada staţionării acestora a unor dispozitive antifurt. În vederea implementării măsurilor prevăzute la alineatul (1) cladirile istorice şi de patrimoniu se vor adapta, cu respectarea caracteristicilor arhitectonice, conform reglementărilor legale în domeniu”, prevede proiectul de lege al liberalilor.

Proiectul prevede că în privinţa lucrărilor necesare realizării dotărilor şi ale autorizaţiilor, costurile se suportă din bugetele autorităţilor administraţiei publice, centrale sau locale şi din sursele proprii ale persoanelor juridice cu capital privat sau de stat, după caz.

Totodată, autorităţile administraţiei publice locale şi centrale, cât şi persoanele juridice cu capital privat sau de stat după caz, au obligaţia sa includă reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale în comisiile de recepţie a lucrărilor de dotare ori de adaptare a obiectivelor prevăzute la alineatele anterioare.

Iniţiativa legislativă prevede şi amenzi de până la 4.000 de lei pentru cei care nu amenajează parcările pentru biciclete, prevăzute şi cu dispozitive antifurt.

Iniţiativa legislativă „îşi propune încurajarea utilizării pe scară largă a bicicletei, atât în mediul urban, cât şi cel rural, prin instituirea unor măsuri necesare facilitării parcării bicicletelor în spaţii publice situate atât în mediul rural, cât şi cel urban”, potrivit expunerii de motive a proiectului.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Senat, primă Cameră sesizată, for decizional fiind Camera Deputaţilor.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here