Guvernul albanez a mulţumit militarilor români pentru ajutorul primit: Recunoştinţă infinită

0
117

Premierul Albaniei, Edi Rama, a anunţat că operaţiunile de salvare după cutremurul în care şi-au pierdut viaţa 51 de persoane s-au încheiat şi le-a mulţumit militarilor din ţările vecine pentru că au venit în ajutor.

„Recunoştinţă infinită pentru toate forţele de căutare-salvare şi posibilitatea de a mulţumi în mod direct public, forţelor din Franţa, Italia, Turcia şi România. Sunteţi o stea adăugată în inima albanezilor, care nu te vor uita niciodată. Dumnezeu să fie cu voi, familii, popoare şi ţări”, a scris, pe Facebook, premierul Albaniei, Edi Rama.

Acesta a postat un video în timp ce vorbeşte în faţa salvatorilor veniţi din mai multe ţări, între care România. Premierul îşi exprimă recunoştinţa pentru modul în care au venit în ajutorul albanezilor şi îi asigură de faptul că au devenit „prieteni adevăraţi”, care oricând vor fi bineveniţi în ţara sa ca „oaspeţi de onoare”.

La rândul său, ministrul Apărării, Olta Xhacka, a scris, pe Facebook, faptul că naţiunea sa este recunoascătoare pentru ajutorul primit.

„Prietenii adevăraţi sunt cunoscuţi în zile dificile şi niciodată mai mult decât în aceste zile, această expresie nu a fost atât de mare valoare. Peste 250 de specialişti din ţările vecine, prietenii şi partenerii noştri ne-au fost aproape încă din primele ore din 26 noiembrie. Mulţumim fiecăruia dintre ei pentru contribuţia şi sacrificiul din timpul operaţiunilor de salvare de căutare. O întreagă naţiune este recunoscătoare”, a spus ministrul Apărării, care a postat, printre altele, şi imagini cu salvatorii români.

Autorităţile albaneze au informat sâmbătă că au încheiat operaţiunile de căutare, adăugând că bilanţul cutremurului de 6,4 grade produs marţi în Albania a ajuns la 51 de morţi, relatează site-ul agenţiei Reuters.

O echipă formată din 52 de pompieri români, instruiţi pentru căutare şi salvare, au decolat, marţi, de la Baza aeriană 90 Otopeni cu destinaţia Tirana, pentru a veni în ajutorul autorităţilor după cutremurul devastator.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here