Care sunt condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a putea beneficia

0
126

Antreprenorii pot obţine această subvenţie prin intermediul legii uceniciei care există din 2015, dar ale cărei norme de aplicare au fost stabilite abia anul trecut.

Astfel, datorită acestei subvenţii, atât angajatorii, cât şi angajaţii au de  câştigat întrucât cei din urmă se pot specializa într-un anumit domeniu în timp ce sunt şi plătiţi.

În ultima vreme, tot mai mulţi antreprenori, mai ales cei cu noi afaceri, dar şi muncitori, au descoperit avantajele programului de formare a ucenicilor, spun autorităţile.

„În 2018 am avut 18 contracte de ucenicie. În 2019, deja s-au încheiat 68 de contracte în meserii. Eu spun că, în scurt timp, aceste programe de formare vor lua locul cursurilor de formare profesională”, a declarat Teodor Dumitru, director AJOFM Botoşani, potrivit protv.ro.

Fiecare antreprenor care angjează un ucenic primeşte 2.250 de lei pe lună subvenţie de la stat.

„Ideea a început în urmă cu cinci ani, tocmai din necesitatea de a avea personal. Era un deficit de personal fantastic. În ultima vreme, mulţi, mulţi antreprenori mă sună şi mă roagă să le dau specialişti”, a explicat Ionela Andrici, profesor formator, potrivit capital.ro.

Şi specialiştii văd cu ochi buni această măsură. „Mediul privat oricum avea o problemă că nu mai reuşea să găseacă forţă de muncă. Ucenicia este o formă de evoluţie în profesie, întotdeuna dacă depăşeşti această fază poţi să te împlineşti, să devii bun profesionist, poţi să te împlineşti la tine acasă”, a explicat Dan Chirleşan, economist.

Anul acesta, numărul ucenicilor angajaţi a crescut cu 30% faţă de 2018.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here