Avem nevoie de o investigaţie internaţională completă în cazul avionului doborât de Iran

0
305

„Admiterea Iranului că aeronava ucraineană International Airlines 752 a fost doborâtă din greşeală de propriile forţe armate este un prim pas important”, a declarat Johnson într-un comunicat.

„Acum avem nevoie de o investigaţie internaţională completă, transparentă şi independentă şi de repatrierea celor care au murit. Marea Britanie va colabora strâns cu Canada, Ucraina şi alţi parteneri internaţionali afectaţi de acest accident pentru a se asigura că acest lucru se va întâmpla”, a spus Johnson.

Patru cetăţeni britanici s-au numărat printre cei 176 de oameni care au murit în accidentul de miercuri.

„Cu toţii putem vedea foarte clar că un conflict ulterior nu va duce decât la mai multe pierderi de vieţi omeneşti şi tragedii. Este vital ca toţi liderii să urmărească acum o cale diplomatică”, a adăugat acesta.

Iranul a admis mai devreme că militarii săi au doborât din greşeală avionul, spunând că sistemele defensive aeriene au fost declanşate din greşeală, în timp ce se aflau în alertă în urma tensiunilor acumulate pe fondul atacurilor cu rachete iraniene asupra ţintelor americane din Irak. Iranul a negat zile întregi după prăbuşire că a provocat incidentul aviatic.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here