Roxana Stroe, numită preşedinte al Agenţiei Naţionale a Medicamentului

0
129

Numirea Roxanei Stroe în funcţia de conducere vine după ce, săptămâna trecută, ministrul Victor Costache l-a demis pe Marius Daniel Şişu. Potrivit Hotnews.ro, Marius Daniel Şişu fusese numit preşedinte interimar al ANMDM de fostul guvern, în februarie 2019, cu toate că picase examenul de admitere la Facultatea de Farmacie cu mai puţin de un an înainte.

Roxana Stroe este medic primar Farmacologie Clinică şi lucrează în cadrul ANMDMR de la sfârsitul anului 2010. În prezent ocupă functia de coordonator al Directiei Farmacovigilentă şi Managementul Riscului. Din 2014 este membru în Comitetul de Farmacovigilenţa şi Managementul Riscului al EMA, iar din martie 2019 membru altern al EMA Management Board, anunţă Ministerul Sănătăţii, printr-un comunicat de presă.

Roxana Stroe va exercita funcţia de preşedinte această funcţie cu caracter temporar, până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei de preşedinte sau revocare, conform legislaţiei în vigoare.

„Pe perioada mandatului temporar, va avea în atribuţii realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al ANMDMR, dar şi organizarea strategiei pentru desfăşurarea în mod transparent şi corect a concursurilor de preşedinte şi vicepreşedinte pentru această instituţii”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit comunicatului de presă, ministrul Sănătăţii i-a solicitat noului preşedinte ANMDMR ca metodologia de concurs pentru ocuparea funcţiilor de conducere ale acestei instituţii să fie validată cu reputaţi specialişti din domeniu.

Sursa foto: Facebook / Roxana Stefania Stroe

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here