Dacă pică Guvernul la moţiune, nu mai intră în vigoare alegerea primarilor în două tururi

0
254

„Mai degrabă cred că sunt sacrificate alegerile în două tururi, pentru că, dacă acest Guvern va pica la moţiunea de cenzură, evident asumarea răspunderii pentru alegerea în două tururi nu va intra în vigoare. Se va merge în continuare pe alegerea într-un singur tur, lucru care, după părerea mea, este mulţumitor şi pentru PSD, dar şi pentru PNL. Peste 70% din primarii PNL nu vă imaginaţi că vor să se ducă la tăiere”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, joi seara, la TVR 1.

Liderul ALDE a adăugat că PNL încearcă forţarea alegerilor anticipate, deoarece partidul condus de Ludovic Orban e interesat de un câştig electoral.

„Miza mare este încercarea de organizare a alegerile anticipate şi nu numai încercarea, ci forţarea organizării alegerilor anticipate, lucru pe care eu îl estimez că nu prezintă decât un simplu interes politic de câştig electoral pentru PNL, dar în rest stabilitatea ţării este afectată. Nu suntem într-o criză politică ce ar justifica demararea unui proces de alegeri anticipate. Pentru economie e foarte prost. Nu în ultimul rând, toată administraţia din România, publică şi locală, va fi blocată timp de patru luni. Nimeni nu va mai lucra nimic. Serviciile pentru cetăţeni vor funcţiona prost, pentru toţi contribuabilii, fie că vorbim de persoane, fie de companii, pentru că toţi funcţionarii vor sta să se gândească cine vine la putere, ce se întâmplă în urma schimbării de putere, ce miniştri noi vin, ce directori şi aşa mai departe şi nimeni nu va mai lucra”, a completat Tăriceanu

El a mai spus că există posibilitatea ca demersul liberalilor să se întoarcă împotriva lor.

„Eu cred că actuala formulă de guvernare, primul-ministru, partidul pe care îl conduce vor avea o dificultate majoră în a explica în mod coerent de ce fac alegeri anticipate. S-ar putea ca toată această chestiune să se întoarcă împotriva PNL, care să deconteze politic această mişcare riscantă”, a conchid liderul ALDE.

Executivul a luat decizia, în şedinţa de joi, de a-şi asuma răspunderea în faţa Parlamentului pe proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi, a anunţat premierul Ludovic Orban.

PSD va depune moţiune de cenzură din cauza acestei acţiuni a Guvernului, demersul fiind susţinut şi de UDMR.

 

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here