Donald Trump respinge articolele de inculpare şi aşteaptă achitarea de către Senat

0
147

„Senatul trebuie să respingă rapid aceste deficiente articole de inculpare şi să achite preşedintele”, afirmă Donald Trump în argumentaţia executivă transmisă Congresului SUA.

„Teoria inventată de politicienii democraţi privind abuzul de putere nu este un delict pasibil de procedura demiterii, depăşind standardul constituţional de trădare, mită şi alte infracţiuni ori delicte”, argumentează Donald Trump.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit. Demiterea preşedintelui Donald Trump este improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here