Dezvăluire importantă la 6 zile de la accidentul aviatic în care şi-a pierdut viaţa Kobe Bryant. Problema tehnică pe care o avea elicopterul

0
147

Potrivit Reuters, care citează un expert în aviaţie, elicopterul cu care zbura Kobe Bryant nu era certificat pentru zboruri în condiţie de minimă vizibilitate. De asemenea, potrivit pilotului consultat de Reuters, Kurt Deetz, nici pilotul aflat la manşă, Ara Zobayan, nu avea suficientă experienţă pentru a zbura în astfel de condiţii.

”Singurele posibilităţi prin care poţi să intri în nori sunt pe baza unui plan de zbor IFR sau din greşeală”, a declarat Deetz pentru Reuters.

Şi investigaţia realizată de cotidianul New York Times a ajuns la aceeaşi concluzie. Elicopterul Sikorsky 76B nu dispunea de autorizaţiile şi certificatele necesare din partea FAA, organismul care reglementează zborurile civile în Statele Unite ale Americii.

Potrivit directivelor FAA, piloţii unor astfel de elicoptere trebuie să aibă o vizibilitate de minimum trei mile pentru a putea zbura. Societatea care deţinea şi opera elicopterul şi-a suspendat deja toate zborurile pentru o perioadă nedeterminată.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here