Australia ia în considerare trimiterea cetăţenilor evacuaţi din Wuhan în tabere miniere izolate

0
343

Ministrul Afacerilor Interne, Peter Dutton, a recunoscut că există posibilitatea ca Insula Crăciunului să-şi depăşească capacitatea dacă focarul de coronavirus va continua să se extindă.

Acesta a adăugat că o variantă ar fi ca oamenii să împartă camerele sau eventual să se deschidă noi locaţii departe de restul populaţiei australiene.

”Există câmpuri miniere izolate sau hoteluri care pot fi luate în considerare. Dar cred că vom lua în considerare toate aceste posibilităţi pentru a găsi cea mai bună soluţie, dar toate acestea sunt în spiritul pregătirii”, a declarat ministrul.

Centrul din Insula Crăciunului a găzduit mai mult de 2700 de solicitanţi de azil în timpul crizei refugiaţilor din 2010, dar capacitatea sa de carantină este probabil să fie mult mai scăzută, decizia fiind luată de specialiştii echipei australiene de asistenţă medicală.

Autoritatea de frontieră australiană se pregăteşte pentru sosirea, joi, a încă 35 de evacuaţi pe Insula Crăciunului prin Noua Zeelandă, după ce 190 de persoane au aterizat miercuri cu un zbor charter în Auckland. Un zbor de salvare Qantas în această săptămână a adus 238 de australieni pe Insula Crăciunului prin baza aeriană Learmonth din vestul Australiei.

Numărul deceselor provocate de coronavirus a crescut la 490 miercuri, majoritatea în provincia chineză Hubei, în timp ce numărul infecţiilor la nivel mondial a ajuns la 25.500.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here