Un al treilea brutar din Sri Lanka va lucra la Ditrău. Noul angajat a ajuns deja în România și se îndreaptă către Harghita / „Nu sunt speriat”

0
508

Peries Dayan Wone este un brutar din Sri Lanka, în vârstă de 24 de ani, care va lucra la brutăria din localitate Ditrău, în județul Harghita. Angajarea sa vine în plin scandal de discriminare şi rasism împotriva altor doi brutari din aceeași țară.

Și-a lăsat acasă familia și iubita, pentru o viață mai bună în țara noastră, dar speră să nu trăiască coşmarul colegilor săi, alungaţi de localnici, mutaţi între sate şi păziţi de poliţişti.

„Vreau să muncesc mult şi să-mi fac anagajatorii fericiţi. Mi-au spus că românii sunt oameni buni şi să nu-mi fac griji, să vin aici, pentru că este o ţară frumoasă. Ei nu înţeleg care sunt problemele. Nu mi-e frică pentru că sunt prietenos, nu am venit aici să fac lucruri rele”, a declarat pentru Observator TV noul brutar din Sri Lanka adus la Ditrău.

În Sri Lanka, a lucrat timp de cinci ani ca patiser și câştiga doar 200 de dolari pe lună. Aici, va avea un salariu de aproape trei ori mai mare şi va munci alături de Mahinda şi Piumal, cei doi brutari împotriva cărora s-au răsculat localnicii din localitatea harghiteană.

Ei au cerut ca aceștia să nu mai facă pâine și chiar i-au amenințat pe proprietarii care i-au găzduit și chiar au incitat la ură, prin intermediul unui cont pe Facebook.

„Am văzut că doi oameni din ţara mea au avut nişte probleme în Harghita. M-am gândit la ce fel de probleme au, de asta am mai căutat pe internet. Nu, nu sunt speriat”, a spus Peries Dayan Wone.

Tânărul sri-lankez a semnat un contract valabil pe doi ani şi are planuri mari. Vrea să strângă bani pentru a-şi construi o casă în ţara noastră aici, apoi să îşi ceară iubita în căsătorie, alături de care să înceapă o viaţă nouă în Harghita.

„Am analizat împreună cu clienţii noştri acest contract şi acest proiect şi am ajuns la concluzia că totuşi trăim în democraţie, că aceşti oameni vin în România în scop de muncă”, a precizat pentru sursa citată Corina Constantin, reprezentantul firmei de recrutare.

FOTO: Observator TV (captură video)

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here