Munții Bucegi, văzuți din București. Fenomenul rar care a favorizat o priveliște spectaculoasă

0
137

Munții Bucegi au putut fi văzuți chiar din București de pe clădiri înalte, datorită unui fenomen meteorologic rar, specific seonului rece, care crează un efect de lupă, mărind orizontul.  Momentul a fost imortalizat pe 12 februarie de fotograful Dan Mihai Bălănescu.

Imaginea spectaculoasă realizată de fotograful Dan Mihai Bălănescu de la un etaj al hotelului Intercontinental din centrul Capitalei a strânit admirația pe rețelele sociale. „Impresionat!”, „Fabulos”, „Pare ireal”, sunt câteva dintre comentariile internauților.

Munții Bucegi, văzuți din București. Cum se explică acest fenomen

Condițiile care favorizează apariția acestui fenomen sunt aerul rece, cerul senin, reflexia luminii și denistatea aerului, potrivit meteorologilor.

„Fenomenul se petrece de obicei toamna si iarna, în condiții de vânt la altitudini mari și medii și o circulatie a aerului predominant nordică, aer polar rece și curat. Chiar dacă la sol e praf și poluare, la peste 1.500 m, atmosfera e curată și fără nori. Munții se pot observă în special după răsaritul soarelui, dar și în timpul zilei, în condițiile unei evapotranspiratii reduse, cauzată de temperaturile scazute”, a explicat în 2014 geograful Cornel Tudose, pentru obiectiv.info.

Foto: Dan Mihai Bălănescu

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here