Daniel Tudorache, dezvăluiri despre groapa de gunoi Iridex. „Se aduc deșeuri și din Rm Vâlcea și din alte orașe”

0
143

Daniel Tudorache, invitatul Emmei Zeicescu la emisiunea Gândul LIVE de marți 18 februarie, a făcut dezvăluiri uluitoare despre groapa de gunoi Iridex din zona de Nord a Capitalei.

Bucureștenii din zona de Nord a Capitalei se plâng de ani întregi de mirosul extrem de puternic venit de la celebra groapă Iridex. În același timp, Comisia Europeană declanșează procedura de infrigment împotriva României tocmai pe tema deșeurilor.

„E adevărat, știu (că e miros foarte puternic – n.red), această groapă a avut 7 celule, pe cinci le-am închis, am stat pe capul lor și am reușit să le închidă, după ce s-au umplut. Noi suntem în proces cu administratorii acestei gropi. M-au dat în judecată și pe mine administratorii gropii, mi-au cerut 600 de mii de euro în instanță, despăgubiri morale, pentru că le-am afectat afacerea. Pe mine nu mă interesează afacerea, câtă vreme nu miroase. Suntem în proces de 2 ani și jumătate, noi vrem să demonstrăm în instanță că avizul lor este ilegal, pentru că s-a depășit capacitatea gropii”, a declarat Daniel Tudorache la Gândul LIVE.

Potrivit primarului de sector, Agenția e Mediu a dat autorizația, iar Primăria Sectorului 1 pune presiune pe agenție să reanalizeze situația gropii din Nordul Bucureștiului. „E o problemă în zona de Nord a Bucureștiului”, spune Tudorache.

„Noi acum intrăm în infrigement pentru gropile de deșeuri. Am încercat să punem presiune pe Agenție… E o problemă cu acea groapă, ar trebui să intre în legalitate doar atunci când treci la 1 km de ea și nu miroase nimic. E un bulgăre fierbinte. Să vă spun ceva: la acea groapă, un deal de fapt, trebuia să deservească 6 sectoare, doar un sector sau două duc deșeurile acolo. Dar depozitează și din Rm. Vâlcea și din țară, pentru că administratorii au tot interesul să câștige bani”, a precizat primarul Sectorului 1.

Primarul Sectorului 1 spune că există riscul ca zona de depozitare să fie extinsă: „Au mai rămas 2 celule, eu stau cu ochii pe ei să nu încerce să mai lărgească această zonă de depozitare, să ia teren din jur”, a mai spus Daniel Tudorache.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here