Drona MQ-9 Reaper, care l-a ucis pe generalul Soleimani, a ajuns în România. Ce misiune are în țara noastră

0
192

Drona MQ-9 Reaper, model care a fost folosit de americani la asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani, a ajuns în România. Avionul de luptă fără pilot, cea mai temută armă din lume, se află la Baza aeriană din Câmpia Turzii şi va fi testat şi de soldaţii noştri într-un exerciţiu comun al NATO.

Drona poate caută şi ataca ţinte la sol, cu rachete AGM-114 Hellfire, dar cea din județul Cluj este echipată doar pentru misiuni de recunoaştere şi supraveghere, potrivit Mediafax.

Cu această ocazie, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerberg, prezent la evenimentul de prezentare, a vorbit despre importanţa parteneriatului româno-american în faţa ameninţării crescânde a Rusiei.

„De când România s-a alăturat NATO, în 2004, am făcut împreună contribuţii care vor menţine această regiune în siguranţă în faţa noilor ameninţări. O astfel de contribuţie este cea care ne aduce astăzi aici, dislocarea unora dintre cele mai versatile vehicule aeriene fără pilot ale noastre, MQ-9 Reaper. Acestea au capacitatea de a monitoriza şi înţelege rapid mediul operaţional în rapidă schimbare din regiune, o regiune devenită mai volatilă ca urmare a agresiunii crescute a Rusiei în regiune: în Crimeea, în Transnistria, în Donbass şi în Marea Neagră”, a precizat ambasadorul Zuckerberg.

Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerberg (centru, în civil)
Ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerberg (cu cravată roșie), alături de militari

 

Drona poate căuta şi ataca ţinte la sol, cu rachete AGM-114 Hellfire, dar cea din județul Cluj este echipată doar pentru misiuni de recunoaştere şi supraveghere. Află totul despre drona care l-a ucis pe Soleimani!

FOTO: portalcj.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here