EXCLUSIV. Ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru, la Gândul LIVE, despre trecerea alocațiilor pe vouchere: Vrem să evităm cheltuirea banilor pe alcool, țigări și jocuri de norioc

0
487

Ministrul desemnat al Muncii, Violeta Alexandru, a explicat vineri, la Gândul LIVE, propunerea ca alocațiile pentru copii să fie plătite sub forme de vouchere. 

„Doamna ministru știe cum știm toți că banii de alocați să fie băuți, pe țigări, pe jocuri de noroc. Din păcate, acolo copii rămân fără beneficiile alocațiilor. Ei nu beneficiază de sprijnul pe care trebuie să-l primească. Dacă ne prefacem că nu înțelegem. Nu toți beau, și eu am un copil, și dumneavoastră aveți un copil. Ceea ce mă interesează e ca banii din alocații să ajungă la copil. Dreptul de a primi alocație, e un drept prevăzut în Constituție. Constituția nu vorbește despre forma în care să ajungă alocația. Fiind vorba despre Constituție, nu poți să îngrădești dreptul copilului de a primi alocație, dar poți gândi un sistem prin care să eviți ca banii să fie cheltuiți pentru altceva decât cele necesare copilului. Este o variantă care să excludă ca banii să ajungă pe alcool, jocurile de noroc. Nu vom ajunge la o soluție care să fie mulțumitoare, dar am convingerea că fiecare părinte știe ce e mai bine pentru copilulul său. Alcoolul nu poate să fie benefic copilului, la fel, țigările.”, a declarat Violeta Alexandru, la Gândul LIVE.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here