Președintele Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiei românului mort în atacul armat din Germania

0
90

Președintele Klaus Iohannis a transmis, vineri dimineața, condoleanțe familiei tânărului român care și-a pierdut viața în urma atacului armat din orașul german Hanau.

„Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris șeful statului, pe pagina sa Twitter.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis, joi seara, că autoritățile germane au confirmat că un cetățean român a fost ucis în atacurile din orașul Hanau din Germania.

Alături de român, au murit alte opt persoane, mai mulţi cetăţeni turci, un bulgar şi un bosniac, cu vârste cuprinse între 21 şi 44 de ani.

Autorul atacului, Tobias R., în vârstă de 43 de ani, şi mama acestuia, în vârstă de 72 de ani, au fost găsiţi morţi de autorităţi joi dimineaţă, într-un apartament.

Procurorul Peter Frank a declarat că autorul atacului avea profilul unei persoane cu o „gândire confuză” marcată de „perspective profund rasiste”, relatează Mediafax.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here