Ce trebuie să facă și ce nu trebuie să facă românii care cred că sunt infectați cu coronavirus. Sfaturile unui medic de familie

0
206

Ce trebuie si ce nu trebuie sa faca, in prima faza, romanii care banuiesc ca ar putea fi infectati cu coronavirus. O spune presedintele Asociatiei Medicilor de familie Bucuresti-Ilfov, medicul de familie Sandra Alexiu.

“Nu au ce sa caute la medic, nu au ce sa caute in colectivitate, nu trebuie sa vina intr-o sala de asteptare, nu trebuie sa se duca in camerele de garda. In cazul in care se regasesc intr-una dintre categoriile de risc, trebuie se ia legatura telefonic si numai telefonic cu cabinetul medicului de familie. Asa vor afla informatii suplimentare fata de cele care sunt transmise de mass media si vor fi indrumati in functie de particularitatile cazului“, a declarat doamna Alexiu.

Mai expusi riscului sunt cei care au si alte boli, potrivit observatiilor transmise pana acum de catre specialistii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii.

“Infectia cu coronavirus are o contagiozitate asemanatoare cu a varicelei si afecteaza in mod grav persoanele care au au afectiuni preexistente, cronice, de diverse tipuri de gravitate. Nu trebuie sa ne temem pentru cei care au imunitate buna, sunt tineri, adulti activi, fara probleme de imunitate“, a mai precizat Dr. Sandra Alexiu pentru Formare Medicala.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here