Klaus Iohannis, după confirmarea primului caz de coronavirus: „Răspândirea de știri alarmiste sau chiar false poate genera o epidemie de panică”

0
291

Președintele Klaus Iohannis a transmis joi un mesaj pe Facebook în care face, din nou, apel la calm, pe tema coronavirusului. Șeful statului le transmite românilor că nu există niciun motiv real de panică și le cere instituțiilor de presă să trateze cu responsabilitate subiectul. 

„Dragi români,

Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situația generată de apariția cazurilor de coronavirus în Europa și de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecția cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome ușoare, dureri în gât, tuse și febră, ca în orice răceală. Așadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităților și de a ne informa constant din surse credibile și oficiale”, a scris Klaus Iohannis.

Președintele susține că instituțiile au luat deja toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea virusului.

„Instituțiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în țara noastră și a limita efectele sale negative. Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaționalul în aceste momente. Răspândirea de știri alarmiste sau chiar de știri false poate genera o epidemie de panică, cu consecințe nocive pentru semenii noștri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informațiilor utile de prevenție și să avem grijă să protejăm vârstnicii și persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a mai scris președintele.

Mesajul președintelui este însoțit de o imagine care conține sfaturile de igienăde care cetățenii trebuie să țină cont. Printre acestea, să se spele pe mâini cât mai des, să nu își atingă nasul, ochii, gura dacă mâinile nu sunt curate, să își acopere nasul și gura atunci când strănută sau să nu folosească medicamente antivirale sau antibiotice fără sfatul medicului.

Sursă foto: Presidency.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here