EXCLUSIV LA GÂNDUL LIVE: Cum se simt cele două persoane din Timișoara infectate cu noul coronavirus/ Situația din Dolj: În Craiova se pot face teste de COVID-19

0
165

Virgil Musta, medic la spăitalul de Boli infecțioase Victor Babeș din Timișoara a anunțat într-o intervenție telefonică la Gândul Live că cele două persoane infectate cu noul coronavirus și internate la unitatea medicală pe care o reprezintă sunt în stare bună.

„Ambele persoane sunt în stere generală bună, asimptomatice, urmează izolare. Peste 3 zile vom efectua din nou teste și vor sta izolați până când vor exista două teste consecutive negative.”

Medicul a menționat care sunt simptomele de coronavirus:

„Persoana simptomatcă prezintă febră, tuse uscată, lipsă de aer, dureri de cap, de mușchi. E un fel de viroză. Sunt persoane care au simptome mai ușoare și altele cu simptome mai intense.”

Medicul a prezentat cele două criterii pentru care persoanele cu astfel de simptome sunt suspecte de coronavirus:

„Definiția de caz pentru suspiciune are două criterii: primul este să fi călătorit în zonă enedmică cu coronavirs, iar al al doilea criteriu este să fi avut contact cu persoane diagnosticate cu coronavirus, cum a fost acest al doilea pacient și să aibă simptomatologie. Dsacă persoana respectivă nu a călătorit în zone sau nu a luat contact cupersoane venite din zone de risc, nu are de ce să fie suspect de coronavirus”.

Prefectul de Dolj: În Craiova se pot face teste de COVID-19

Tot într-o intervenție telefonică la Gândul Live a fost prezentată și situația din Dolj, unde nu s-a înregistrat niciun caz de coronavirus, dar se află persoane în carantină. Prefectul Dan Purcărescu a declarat că există câteva sute de persoane izolate la domiciliu și că în Craiova se pot face teste de coronavirus:

„În acest moment nu avem niciun bolnav infestat cu coronavirus însă îmbucătăror e că la spitalul Victor Babeș din Craiova se pot face teste de COVID-19. Avem 10 persoane în carantină și 414 izolate la domiciliu. Persoanele din carantină au intart în contact cu cetățeanul italian care a trecut prin Gorj și cele 414 persoane în izolare la domiciliu vin din regiunile afectate din Italia”, a declarat prefectul de Dolj.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here