SPANIA intră în stare de urgență națională pentru două săptămâni

0
142

Guvernul Spaniei a anunţat sâmbătă că va lua măsuri şi va închide toate restaurantele, barurile, şcolile şi universităţile ca parte a stării de urgenţe naţionale ce va dura două săptămâni, transmite CNBC.

Guvernul spaniol s-a reunit sâmbătă seara pentru a declara stare de urgență națională, pentru a doua oară în istoria recentă. Spania a luat aceleaşi măsuri necesare precum Italia din cauza epidemiei de coronavirus.

Guvernul le va spune spaniolilor să rămână în case și să iasă doar să cumpere mâncare și medicamente sau să meargă la spital

Premierul spaniol Pedro Sanchez a detaliat toate măsurile în urma unei şedinţe a cabinetului de miniştri. Sanchez a adăugat că toate forţele de poliţie, inclusiv cele aflate sub autorităţile locale, vor fi acum sub ordinul ministrului de Interne.

Potrivit decretului, oamenii vor avea voie să îşi părăsească locuinţele doar pentru a cumpăra mâncare şi medicamente.

Spania închide la nivel național ca măsură împotriva coronavirusului ca parte a măsurilor de stare de urgență, relatează El Mundo. Numărul cazurilor de coronavirus din Spania a crescut cu 1.500 într-o zi la peste 5.700, au anunțat oficialii din domeniul sănătății, relatează BBC.

Guvernul le va spune spaniolilor să rămână în case și să iasă doar să cumpere mâncare și medicamente sau să meargă la spital,

Spania este cea mai grav afectată țară din Europa după Italia, care are peste 15.000 de cazuri. Numărul cazurilor de coronavirus din Spania a crescut cu 1.500 într-o zi la peste 6.300 de persoane infectate și 195 de decese.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here