RETROSPECTIVA GÂNDUL LIVE. Săptămâna în care a intrat în vigoare Ordonanța Militară. Coronavirusul, GREU DE UCIS / Tăriceanu, Ponta, Iordache, printre invitații Gândul Live

0
112

Retrospectiva GÂNDUL LIVE. Săptămâna care tocmai se încheie a fost una extrem de dificilă, în care coronavirusul a răpus zeci de români și autoritățile au impus Ordonanța Militară 3, care ne interzice să ieșim din casă fără un motiv întemeiat și dovada scrisă a acestui motiv. Măsurile restrictive au ca scop prevenirea unei situații tragice, precum cea din Italia sau Spania. Pe de altă parte, tot mai multe voci din politică au declarat, la Gândul Live, că măsura izolării nu este suficientă, cât timp spitalele, frontul de bătălie contra coronavirusului, sunt extrem de slab dotate și adevărata situație este ascunsă „sub preș”.

GÂNDUL LIVE. JOI, 26 MARTIE

Irina Ioana Badrajan, medic de familie şi secretar general al Colegiului Medicilor Suceava: „Avem nevoie URGENTĂ de dezinfectanți și materiale de protecție!”

Irina Ioana Badrajan, medic de familie şi secretar general al Colegiului Medicilor Suceava, a declarat, la GÂNDUL LIVE, despre necesitatea aprovizionării personalului medical cu dezinfectanți și materiale de protecție.

„Nu știu dacă pot eticheta exact situația. Ne confruntăm toți cu o situație neîntâlnită, în care suntem total neajutorați, având în vedere dușmanul necunoscut. La nivelul spitalului Suceava, s-au întâmplat nereguli privind procedurile și metodele de protecție ale personalului medical de când a început această situație cu epidemia de coronavirus”

Florin Iordache, deputat PSD: „Situația este foarte gravă. În plină criză, ministrul Sănătății pleacă!”

Florin Iordache, deputat PSD, a declarat la GÂNDUL LIVE că medicii din prima linie au fost trimiși la lupta cu Covid-19 fără niciun fel de protecție.

„E o situație foarte gravă. Într-o situație de criză, ministrul Sănătății pleacă. Pe de o parte, lumea nu știe ce să creadă, ne așteaptă mai rău? Comunicarea nu e un punct forte. Cred că ministrul Costache a fost printre cei care au primit aviz negativ. Criza aceasta nu ne-a luat pe nepregătite. Guvernul Orban avea timp să pregătească spitalele. Medicii din prima linie au fost practic trimiși în bătălie fără niciun fel de arme”

Emanuel Ungureanu, deputat USR: „Se fac bani mulți în această criză” / „Ministerul Sănătății nu are coordonare de trei luni”

Emanuel Ungureanu, deputat USR, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că Ministerul Sănătății se află într-o profundă criză de coordonare, de trei luni, încă de la apariția primelor informații despre valul epidemiei de coronavirus. De asemenea, în această perioadă, „băieții deștepți” fac mulți bani, după cum a dezvăluit GÂNDUL.RO.

Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE: „Demisia lui Costache trebuia să se producă în urmă cu două luni”

Călin Popescu Tăriceanu , președintele ALDE, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că demisia lui Victor Costache de la conducerea Ministerului Sănătății este tardivă.

„Eu nu așteptam pentru că această demisie trebuia făcută de peste două luni, de când informațiile referitoare la coronavirus au început să ne invadeze. Știu că serviciile au furnizat informații, trebuiau să ia măsuri. Dl Orban și dl. președinte erau preocupați de alegeri anticipate. Criza era peste noi și ei nu vedeau nimic”

GÂNDUL LIVE. MIERCURI, 25 MARTIE. ZIUA ÎN CARE A INTRAT ÎN VIGOARE ORDONANȚA MILITARĂ 3

MĂRTURII EMOȚIONANTE DIN CARANTINĂ. Dacă eu nu am certitudinea că sunt sănătoasă, nu vreau să mă duc acasă

Dan Nicolae Florea și Nicoleta Iliescu, doi români care au venit din Italia, au declarat cu bună credință acest lucru la graniță și au fost plasați în carantină în București, fac un apel la autoritățile sanitare să le spună răspunsul la testele pentru depistarea infecției cu noul coronavirus, pentru a putea merge acasă, cu conțiința curată că nu transmit eventuala boală familiei și celor cu care vin în contact. Este a 15-a zi în care 9 persoane stau în cinci camere, cu loc de masă comun, într-un centru al DGSAPC Sector 3, București.

Victor Ponta, lider ProRomânia: Să îi ierte Dumnezeu pe politicieni! Liderii se contrazic între ei, încetinesc măsurile grupului tehnic!

Victor Ponta, liderul ProRomânia, a declarat la GÂNDUL LIVE că politicienii nu gestionează cum se cuvine criza coronavirusului și se contrazic între ei.

„Să ne rugăm cum a zis părintele. Dacă am ajuns la rugăciuni e foarte rău. Hai să facem noi. Hai să ne lămurim ce spune fiecare. Ieri la ora 12 președintele țării a zis că toți cei peste 65 de ani trebuie să stea acasă, Orban a zis că nu e așa, apoi au zis că bătrânii ies de la 11-13. Nu au zis personajele importante cum îi ajutăm pe bătrânii care nu au ajutor”

CRIZA COVID-19. Președintele Iohannis, declarații de la Cotroceni. „Este nevoie de măsuri speciale în vremuri speciale / Plata ratelor se poate amâna cu până la 9 luni / Urmează o rectificare bugetară” (VIDEO)

Ședință de urgență la Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, miercuri, cu membri ai Guvernului pe tema noului coronavirus și a făcut o serie de declarații după finalul discuțiilor.

Președintele Iohannis a anunțat că se va face o rectificare bugetară extraordinară, pentru a da mai mulți bani domeniului Sănătății și pentru a-i susține pe românii care intră în șomaj tehnic, precum și firmele aflate în dificultate.

GÂNDUL LIVE. MARȚI, 24 MARTIE

A fost anunțată ORDONANȚA MILITARĂ nr. 3

„Ordonanța militară nr.3 va fi elaborată și emisă cel mai probabil în cursul zilei de marți, pentru a intra în vigoare începând de miercuri 25 martie 2020”, anunțau autoritățile.

Ordonanța militară nr.3 va transforma recomadările din anterioara ordonanță în obligații și restricții.

KLAUS IOHANNIS: Vom folosi ARMATA! Recomandările devin OBLIGAȚII

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că recomandările din Ordonanță Militară 2 vor deveni OBLIGATORII începând de miercuri, 25 martie 2020. De asemenea, șeful statului a anunțat că va apela inclusiv la efective din Armata Română, pentru suplimentarea cadrelor din stradă, care să gestioneze situația generată de criza de coronavirus.

Paula Rusu: Soldații din linia întâi sunt trași pe linie MOARTĂ

Jurnalista Paula Rusu a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre medicii din România, care au devenit cu atât mai vitali în perioada grea pe care o traversăm. „Soldații din linia I sunt trași pe linie moartă”, a declarat Rusu.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei: „Acum nu mai este problema că omul nu stă în casă, ci lipsa de protecție a angajaților din stradă și spitale!”

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a criticat dur – la GÂNDUL LIVE – răspunsul autorităților la criza coronavirusului și a precizat că angajații care iau contact cu persoane bolnave sau suspecte de Covid-19 nu au echipamente de protecție. Mai mult, acesta a declarat că cei din centrul de comandă sunt „rupți” de realitatea din stradă.

Suntem o echipă, dar asta nu înseamnă că nu putem indica starea de adormire. Dumnealor nu sunt legați de realitatea din teren. Sunt 750 de oameni în carantină, care vor de trei ori pe zi mâncare. Știți câți oameni lucrează acolo? Polițiști locali, care au acceptat să stea acolo, 2 săptămâni în carantină, nu mai pleacă acasă. Unde sunt banii? Am consumat din ce am avut!”, a declarat Aurelian Bădulescu la GÂNDUL LIVE.

GÂNDUL LIVE. LUNI, 23 MARTIE

Andreea Marin, în lacrimi la GÂNDUL LIVE: Noi nu dormim de 10 zile, stăm în casă cu copiii, dar nu avem timp să vorbim cu ei, deoarece suntem MEREU pe telefoane! SMS la 8825 pentru DONAȚII

Andreea Marin vorbește la GÂNDUL LIVE de campania sa umanitară în contextul crizei coronavirusului. „Noi nu dormim de 10 zile, stăm în casă cu copii, dar nu avem timp să vorbim cu ei, deoarece suntem pe telefoane!”, a declarat vedeta, în lacrimi, la emisiunea Emmei Zeicescu.

AVERTISMENTUL unui medic de la ATI: „În două săptămâni ne lovește un adevărat TSUNAMI EPIDEMIOLOGIC!”

Adi Nicula, medic la Spitalul Municipal „Dr. Aurel Tulbure” din Făgăraș, a declarat, pentru GÂNDUL LIVE, că epidemia de coronavirus va exploda în următoarele săptămâni și trebuie să luăm URGENT măsurile de rigoare.

„Cred că au fost atât de multe semnale cu progresia aceasta teribilă încât ne puteam da seama care va fi impactul în țara noastră. Din păcate cred că suntem reactivi, exemplu Colectiv, așteptăm să luăm o măsură la un eveniment, pe care puteam să-l anticipăm”.

Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1: „Noile recomandări NU ajută! Ordonanțele sunt în coadă de pește”

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că noile recomandări ale autorităților pentru cetățeni, în contextul crizei coronavirusului, nu sunt suficiente și „ordonanțele sunt în coadă de pește”. Acesta a spus că avem nevoie nu de recomandări, ci interdicții.

Iohannis vorbește despre primele decese din România, cauzate de coronavirus. Președintele anunță viitoarele măsuri restrictive, transpuse în ordonanțele militare

Președintele Klaus Iohannis, a spus, luni, într-o declarație de presă, că inevitabilul s-a produs și au apărut primele decese provocate de infecția cu noușcoronavirus. Șeful statului i-a îndemnat pe pensionari să stea în casă în această perioadă, aceasta fiind singura cale prin care se pot proteja.

„Țara noastră se confruntă cu situația tragică a primelor decese. Sunt cu sufletul alături de familiile îndoliate și le transmit condoleanțe. (…) Dragi pensionari: nu va expuneți inutil unui risc uriaș, limitați orice deplasare în afară domiciliului. Este singura cale prin care va puteți proteja și să îi protejați pe alții. Dragi români, într-o cumplită ironie a sorții a-i ajută pe ceilalți înseamnă a sta departe de ei. Oricât de crud și de paradoxal sună, este adevărat. Menținerea distanțării sociale este calea care ne va scoate la lumina. Să avem așadar mare grijă de păriniții și bunicii noștri, dar de la distanță”, a spus Iohannis.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here