RUSIA se pregătește să închidă toate trecerile de frontieră pe măsură ce cazurile de coronavirus sunt în creștere

0
243

Rusia va închide toate trecerile de frontieră pe 30 martie, a declarat guvernul sâmbătă, după ce țara a raportat cea mai mare creștere a cazurilor noi de coronavirus.

Autoritățile au declarat că până acum au înregistrat 1.264 de cazuri confirmate, o creștere de 228 în 24 de ore și au ordonat ca toate punctele de control ale vehiculelor, feroviarului și pietonilor, precum și granițele maritime ale țării să fie închise începând de luni, transmite TheMoscowTimes.

Rusia a pus deja bazele tuturor zborurilor internaționale și a declarat săptămâna viitoare o săptămână nelucrătoare – care nu se aplică lucrătorilor din afaceri cheie precum farmaciile și supermarketurile – în încercarea de a reduce răspândirea virusului.

Moscova, zona cea mai afectată din Rusia, a închis până la 5 aprilie toate cafenelele, restaurantele și magazinele, în afară de cele care vând produse alimentare și medicamente.

Serghei Sobyanin, primarul Capitalei, a cerut, sâmbătă, rezidenților să rămână acasă în timpul vacanței extinse anunțate de președintele Vladimir Putin săptămâna trecută.

Într-o scrisoare adresată utilizatorilor de portaluri online ale Moscovei, Sobyanin a spus că vacanța de o săptămână nu trebuie tratată ușor.

„Aceasta nu este o vacanță suplimentară, ci o măsură cheie în combaterea răspândirii coronavirusului”, a scris el.

Sobyanin a avertizat că săptămâna liberă nu ar putea ajuta la conținerea focarului decât dacă ar rămâne acasă pentru următoarele nouă zile.

„Nu invitați oaspeții ”, a scris el. „Nu mergeți la magazine fără a fi nevoie de asta.”

El a cerut, de asemenea cetățenilor să se abțină de la plimbări.

„Viața multor oameni depinde literalmente de fiecare dintre noi”, a spus Sobyanin. „Vă rog să stați acasă.

Sursă FOTO Unsplash.com/ caracter ilustrativ

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here