SURSE Primul medic român UCIS de coronavirus. Șefa ATI de la Gerota avea peste 40 de ani

0
257

Primul medic român ucis de coronavirus este Dr. Alida Moise – șef secție la Terapie Intensivă în cadrul spitalului MAI Gerota, au declarat surse medicale pentru GÂNDUL.RO.   Alida Moise nu împlinise încă 50 de ani și nu avea nicio afecțiune medicală cunoscută. 

Raed Arafat, informații de ultimă oră despre șefa ATI de la Gerota

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a confirmat că șefa ATI de la Gerota este în stare critică, însă în acest moment, în noaptea de vineri spre sâmbătă, se luptă clipă de clipă pentru fiecare gură de oxigen: „Pot să vă spun tuturor ca nu este adevarat! Este în stare critică dar este în viață. Acum am primit cert confirmarea!”, a declarat Raed Arafat pentru Digi 24 vineri noapte, în jurul orei 12.00. Medicul este internat la Spitalul ”Matei Balș”.

Mulți dintre doctorii de la spitalul Gerota sunt încă internați cu videremie mare. Rezultatul a fost pozitiv și la a doua testare pentru COVID-19. Însă testările au fost făcute tardiv. Starea multora dintre ei s-a agravat, iar Dr. Alida Moise, doctor în științe medicale este primul medic victimă a coronavirusului în România.

Mai mulți medici și pacienți, peste 50, au fost infectați, la Spitalul Gerota, de ofițerul MAI care a ascuns că a fost plecat în Israel. Pe numele lui a fost, de altfel, deschis și un dosar penal.

Știrea a fost confirmată și de cunoscutul broker Cristian Sima pe pagina sa de Facebook.

Primul medic decedat, sefa ATI de la Gerota. Incepem bine, in curind nu vom mai avea medici, inainte de a nu mai avea…

Publicată de Cristian Sima pe Vineri, 27 martie 2020

Zeci de persoane au fost infectate la Spitalul de Urgență „Dimitrie Gerota” după ce un fost ofițer al Ministerului de Interne, confirmat cu coronavirus a fost internat la spital, unde a mințit privind faptul că s-a întors recent din străinătate.

Fostul ofițer MAI, în prezent angajat la ADP Sector 4, este vizat de un dosar aflat în lucru la Parchetul General, fiind acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor pentru că nu a anunțat autoritățile că s-a întors din zone de risc, dar și pentru că nu a stat în autoizolare la domiciliu, infectând astfel mai multe persoane. El riscă pedeapsa cu închisoarea de la șase luni la 2 ani sau o amendă de 4.000 euro.

Pentru că șederea lui în spital a durat aproape o săptămână, timp în care nu a spus nimănui că a fost plecat din țară, întreg spitalul este în carantină până la finele lunii martie.

Însă majoritatea personalului medical a fost infectată.

Bărbatul a revenit din Israel dintr-o excursie de 10 zile și s-a întors la 26 februarie. S-a simțit rău și s-a internat la spitalul cu regim special pentru polițiști, Dimitrie Gerota. Când a fost întrebat de medici dacă a călătorit în străinătate, a spus că nu. Medicii i-au trimis la Spitalul Matei Balș analizele și, pe 9 martie, a fost diagnosticat cu coronavirus. Abia după ce a fost anunțat ca „pacientul cu nr. 17”, fostul șef adjunct al Poliției Capitalei, ani de-a rândul șef de poliție pe la diferite sectoare, a recunoscut că a mințit.

Potrivit unui comunicat al spitalului MAI, bărbatul a  fost internat în data de 5 martie a.c. cu simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.
„La 3 zile de la internare, pacientul a dezvoltat o simptomatologie respiratorie asociată cu febră, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite în data de 9 martie a.c. efectuarea unor teste serologice specifice pentru depistarea etiologiei infecțioase, inclusiv testul pentru Covid- 19.
Menționăm că probele au fost trimise la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș, în jurul orei 14.30. Bărbatul în vârstă de 60 de ani, este ofițer în rezerva MAI și a fost stabil hemodinamic și respirator până la momentul transferului la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.
La momentul internării, pacientul a declarat și semnat în formularele de consimțământ că nu a călătorit în afara țării în ultimele 2 luni. Spitalul a primit confirmarea pozitivării testului pentru prezența COVID 19 la ora 19.42 și imediat cazul a fost raportat către structurile de conducere ale M.A.I., conform metodologiei”, se arată în comunicat

Ulterior,  în Spitalul Gerota a fost restricționat accesul,  iar în prima parte a zilei de 10 martie a. c., toți contacții direcți au fost testați pentru Covid-19 la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș și au rămas sub supraveghere medicală și în izolare la domiciliu.

Bărbatul și-a infectat fiul, nora însărcinată și nepotul de trei ani, medicul gastroenterolog care l-a tratat la Spitalul Gerota, mai mulți pacienți, șoferul. Fiul său, angajat la SRI, și-a infectat doi colegi. Prietena cu care a fost în Israel a determinat închiderea Serviciului de Evidența Populației din Primăria Capitalei și a trimis în izolare 70 de colegi.

Știre în cus de actualizare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here