CORONAVIRUS. INDIA: Un sătean s-a prefăcut mort pentru a ajunge în localitatea natală

0
457

Un sătean din Cașmir s-a prefăcut mort și a parcurs mai mult de o sută de kilometri într-o ambulanță cu alți patru, într-o încercare disperată de a se întoarce acasă, transmite poliția locală, citată de site-ul de știri MSN.

Hakim Din a fost tratat pentru un traumatism minor la un spital din Jammu, când un șofer de ambulanță i-a sugerat  cetățeanului în vârstă de 70 de ani să se prefacă decedat pentru a trece de punctele de control, a spus poliția.

Din și alți trei bărbați au vrut să se întoarcă la Poonch, o regiune îndepărtată din Kașmir, administrată de India, aproape de granița de facto cu Pakistanul.

Superintendentul Poliției din regiune, Ramesh Angral, a declarat că cei patru bărbați și șoferul au călătorit peste 160 de kilometri (100 de mile) în ambulanță, trecând multe puncte de control folosind un certificat de deces fals de la spital.

„Ambulanța a fost oprită la ultimul punct de control înainte de a putea ajunge acasă”, a declarat Angral pentru AFP.

„Un polițist de acolo și-a dat imediat seama că bărbatul acoperit din interiorul ambulanței nu poate fi mort.”

Bărbații au fost arestați și carantinați separat, a spus Angral, adăugând că aceștia s-au ales cu acuzații de „înșelăciune și sfidarea ordinelor de interdicție ale guvernului”.

Nu există cazuri cunoscute de coronavirus în regiunea Poonch.

India a impus o închidere la nivel național de 21 de zile, începând de miercuri, pentru a combate răspândirea pandemiei coronavirusului.

Potrivit guvernului, există mai mult de 1.600 de cazuri, inclusiv 38 de decese.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here