SOȚIILE DIN MALAEZIA, sfătuite de ministrul Femeii, Familiei și Dezvoltării Comunitare să fie machiate și să imite vocea personajului animat „Doraemon” în perioada izolării

0
143

Femeile căsătorite din Malaezia au primit scurt un set de recomandări cu privire la modul în care să-și administreze gospodăriile și soții în timpul ordinului de control, inclusiv să folosească „vocea lui Doraemon” și să râdă în mod asiduu.

Sfatul, postat pe paginile de Facebook și Twitter ale Ministerului Femeii, Familiei și Dezvoltării Comunitare din Malaezia (KPWKM), potrivit căruia femeile ar trebui să folosească vocea lui Doraemon în gospodăria lor, în timp ce sunt în izolare a fost ironizat, transmite BuzzFeedNews.

Femeile din Malaezia nu s-au amuzat  de recomandăriile sexiste ale ministrului și în câteva ore, meme-urile au inundat rețelele de socializare, precum : „Nu patronez femeile”.

 

Momentul a venit după ce KPWKM a sugerat închiderea liniei telefonice în Malaezia pentru femei și copii, în timp ce țara a intrat în blocare în urma răspândirii COVID-19.

Ideea a fost anulată după ce a fost întâmpinată de o indignare largă din partea organizațiilor de femei. De atunci, compania telefonică a înregistrat o creștere de 57% a apelurilor din partea Malaeziei care se confruntă cu violență în familie la domiciliu.

Grupurile de femei au ridicat probleme în ceea ce privește KPWKM în mai multe rânduri de când temerile legate de pandemia de coronavirus au început în Malaezia.

Conducerea ministerului s-a schimbat luna trecută, când guvernul democratic a fost blocat într-o lovitură de stat politică susținută de monarhia țării. Ministrul Rina Harun și adjunctul său Siti Zailah Mohd Yusoff au preluat funcția de departament, iar de atunci, KPWKM s-a concentrat pe probleme precum furnizarea de uniforme conform Sharia personalului companiei aeriene din țară – chiar dacă angajații se confruntau cu reduceri de locuri de muncă din cauza COVID- 19 blocaje. De asemenea, ministerul a concediat un activist proeminent pentru drepturile copiilor care pleda pentru mame singure în timpul închiderii, deoarece a fost numit de un guvern anterior.

În ciuda acestui fapt, afișele consultative emise de departament pe social media au cerut femeilor să asigure pacea acasă.

Afișele spuneau că, dacă un soț ignora solicitările soției sale de a contribui la treburile casnice, soțiile ar trebui să folosească cuvinte pline de umor și să copieze tonul de voce al lui Doraemon, urmat de „chicotire”.

Până în prezent, Malaezia a înregistrat 2.908 de cazuri pozitive de COVID-19 și 45 de decese.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here