EFECTELE #COVID-19. Sectorul economic al SUA pentru care Trump bagă mâna adânc în buzunare. „Vom pune în aplicare un program de ajutorare de 19 miliarde de dolari”

0
126

Agricultorii și crescătorii de animale din SUA, fervenți susținători ai liderului de la Casa Albă, ar urma să fie beneficiarii unui program de susținere directă și indirectă de 19 miliarde de dolari, este anunțul făcut de Donald Trump, vineri, 17 aprilie 2020, în contextul în care cei vizați sunt puternic afectaţi de impactul pandemiei de COVID-19 asupra celei mai mari economii mondiale.

„Vom pune în aplicare un program de ajutorare de 19 miliarde de dolari pentru minunaţii noştri agricultori şi crescători de animale care trebuie să facă faţă repercusiunilor pandemiei mondiale”, a declarat preşedintele SUA, care vizează un al doilea mandat.

Potrivit AFP, echivalentul ministrului Agriculturii din SUA, Sonny Perdue, a precizat că 16 miliarde de dolari vor merge direct la agricultori, iar restul de trei miliarde de dolari vor servi pentru achiziţionarea de produse alimentare proaspete pentru persoanele cele mai defavorizate.

Donald Trump se bucură de o susținere electorală largă din partea sectorul producției agricole nord-americane.

Nu cu mult timp în urmă, liderul de la Casa Albă a făcut să fie plătite însă 28 de miliarde de dolari despăgubiri agricultorilor pentru a compensa pierderile provocate de închiderea pieţei chineze.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here