CORONAVIRUS. Boris Johnson: Relaxarea restricțiilor este prea riscantă în acest moment

0
236

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, care și-a preluat din nou luni atribuțiile după ce s-a vindecat de COVID-19, a declarat că din punctul său de vedere este mult prea riscantă o eventuală relaxare a restricțiilor în acest moment, cu toate că economia britanică este puternic afectată de aceste măsuri.

Boris Johnson a revenit la muncă după ce a fost internat la Terapie Intensivă ca urmare a unor complicații cauzate de infecția cu coronavirus și a comparat COVID-19 cu un asasin invizibil cu care britanicii trebuie să se lupte, potrivit Reuters.

„Dacă vom fi la fel de uniți și determinați așa cum am arătat în ultimele șase săptămâni, atunci nu am niciun fel de îndoială că vom învinge. Fac apel să vă stăpâniți nerăbdarea, pentru că eu cred că ne apropiem de finalul acestei prime faze. În pofida suferinței, aproape am învins”, a spus Johnson luni.

În condițiile în care, în Regat, rata șomajului a crescut vertiginos, multe companii se află în criză și recesiunea este tot mai sigură, Johnson a declarat că înțelege îngrijorările patronilor și că se va consulta cu opoziția privind măsurile care urmează să fie luate.

Cu toate acestea, dat fiind faptul că Marea Britanie este una dintre țările europene cele mai afectate de pandemia de COVID-19, cu 20.372 de decese până în prezent, Johnson a anunțat că riscul este încă foarte crescut, iar ridicarea restricțiilor nu se va face brusc.

Declarațiile lui Johnson vin în contextul în care actualele restricții, cele mai dure din istoria postbelică a Marii Britanii, au adus țara în fața celei mai puternice recesiuni din ultimele trei secole.

În acest context, Guvernul Johnson, partidele și oamenii de știință din Marea Britanie au opinii divergente în legătură cu modul și momentul în care țara va trebui să revină la normal.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here