Erbicide pentru cresterea culturilor sanatoase

0
148

In mediul agricol, produsele de protectie a plantelor au o mare cerere. Acum, pentru a obtine un randament ridicat, gama de erbicide pentru culturi nu poate fi ignorata. Culturile sunt amenintate de boli si daune considerabile cauzate de buruieni daunatoare. Plantele daunatoare dauneaza dezvoltarii ierburilor care se raspandesc rapid pe zonele cultivate si, in consecinta, reduc semnificativ randamentul culturilor. Astfel, pentru a curata eficient buruienile de culturi, agronomii folosesc substante speciale numite erbicide. Datorita acestor erbicide, plantele daunatoare pot fi distruse fara a dauna culturii. Principala diferenta intre erbicide si alte produse de protectie a plantelor, este nivelul ridicat de fitotoxicitate, care se manifesta prin rezistenta plantei la medicamente. Erbicidele includ compusi organici si anorganici care intra rapid in tesutul buruienilor prin radacina sau frunze. Astfel, substantele active blocheaza sinteza aminoacizilor si opresc procesul de vegetatie. In magazinul online de specialitate agrii.ro poti gasi o gama variata erbicide populare pentru diferite culturi.

Erbicide pentru cereale

Acum, erbicidele, utilizate in sectorul agricol, ating un nou nivel de calitate, care, la randul lor, afecteaza profitul obtinut de companiile care le utilizeaza. In acest moment exista mai mult de 40 de erbicide si substante chimice permise in industria agricola. In ceea ce priveste tipul de buruieni anuale sau perene, exista diverse erbicide special create pentru cereale, iar numarul lor este in crestere. Atunci cand producatorii seamana cereale precum grau, orz si ovaz, sau legume precum sfecla si porumbul dulce, dar si alte culturi (rapita, soia, floarea soarelui) folosesc adesea produse de combatere a buruienilor. Erbicidele distrug sau intarzie cresterea buruienilor in fazele incipiente. Atunci cand doresc sa opreasca dezvoltarea buruienilor cu erbicide, companiile agricole isi economisesc banii, deoarece este mult mai usor sa distrugi plantele daunatoare intr-un stadiu timpuriu decat sa faci fata buruienilor deja dezvoltate.

Cand se aplica erbicide pe culturi?

Substantele de protectie se aplica la diferite grade de crestere a graului. Pentru a nu dauna culturilor, trebuie selectate cu atentie mijloacele de prelucrare. Ele pot fi combinate pentru a creste spectrul de control al buruienilor cu frunze largi in culturi. In plus, amestecarea lor nu permite plantelor daunatoare sa se obisnuiasca cu mijloacele de combatere. Indiferent de tipul plantelor, pentru cultura de camp este necesara o medie de 0,6 litri de erbicid la hectar. De asemenea, este necesara inceperea lucrarilor mecanice dupa irigare. Va trebui sa respecti regimul de temperatura atunci cand pulverizezi erbicide, in raport cu fiecare medicament.

Utilizarea erbicidelor este necesara pentru eliminarea buruienilor daunatoare care cresc printre culturile de cereale. Produsul este absorbit de frunzele plantelor daunatoare. In acest proces, enzima este suprimata, oprind astfel diviziunea celulara in cateva ore dupa pulverizare. Moartea completa apare la 15-20 de zile de la irigare. Deteriorarea semnificativa a culturilor de cereale este cauzata de buruieni, care sunt activate in special cu cresterea temperaturii. Pentru combaterea lor, se folosesc preparate erbicide. Erbicidele nu numai ca ajuta la distrugerea buruienilor, ci si la pastrarea substantelor nutritive si a umiditatii necesare in sol, ceea ce inseamna cresterea randamentului culturilor. Din fericire in magazinul online agrii.ro exista o gama larga de erbicide eficiente pentru toate tipurile de culture.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here