RĂZBOI. Atac asupra NATO? Elicopter canadian, prăbușit în Marea Ionică!

0
124

Toate opțiunile sunt pe masă în cazul elicopterului militar prăbușit în Marea Ionică. Miercuri seară, aparatul aparținând Forțelor Maritime Canadiene a dispărut de pe radar, resturi ale aparatului fiind găsite în largul mării, nu departe de coastele grecești și italiene.

BBC preia declarația unei surse militare elene, care sub protecția anonimatului a vorbit despre acest incident. „Resturi ale elicopterului au fost găsite în zona de control şi de intervenţie a Italiei, în Marea Ionică. Și Grecia a trimis un elicopter al marinei de război pentru a participa la operaţiunea de salvare”, a declarat această sursă.

Miercuri seara, aviaţia militară elenă a anunţat că un elicopter aparținând Forțelor Maritime Canadiene, cu şase persoane la bord și care era angajat într-o operaţiune NATO de supraveghere a fost dat dispărut în apele internaţionale dintre Grecia şi Italia.

Aparatul de zbor, un Sikorsky CH-124 Sea King, era în dotarea fregatei canadiene Fredericton, de unde a decolat pentru a merge în patrulare. Vasul face parte din forţele navale ale Alianţei SNMG2.

La operațiunea de supraveghere a apelor greceşti au mai participat, pe lângă nava canadiană, și trei fregate din Italia, Grecia şi Turcia.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here