CITATE. Zece replici celebre ale lui Corneliu Vadim Tudor. Fostul om politic și de cultură a lăsat în urmă o moștenire solidă

0
119

Fostul om politic și de cultură Corneliu Vadim Tudor a murit acum cinci ani, la vârsta de 65 de ani. El a fost criticat de mulți pentru caracterul naționalist și, uneori, jignitor al declarațiilor și scrierilor sale, unele mai pacifiste, altele mai belicoase.

Deși de multe ori contestat și criticat pentru temperametul vulcanic și exprimările deloc decente la adresa adversarilor săi, Vadim Tudor a fost apreciat de mulți pentru creativitatea mesajelor sale.

Vă prezentăm în continuare o serie de replici celebre ale fostului politician român.

„Români, apăraţi-vă singuri! Suntem singura ţară din Europa unde poliţia aleargă după hoţi nu ca să-i prindă, ci ca să împartă prada cu ei”, spunea Corneliu Vadim Tudor într-o emisiune a Gabrielei Firea.

„Nu pot sta trei români pe aceeaşi cracă! Unul dintre ei trebuie s-o taie cu fierăstrăul, chiar cu riscul de a-şi rupe şi el gâtul”.

„România e singura ţară din lume unde, dacă cei vii boicotează votul, atunci votează morţii”.

„Politicienii români s-au modernizat: au renunţat la coloana vertebrală pentru coloana oficială”.

„Popor de oieri, noi, românii, am împrumutat ceva din obedienţa proastă a oilor”.

„Aşa cum Austria e o ţară de doctori, România e o ţară de preşedinţi. Fiecare neisprăvit e preşedinte pe undeva”.

„România este ţara unde aviaţia e la pământ, iar agricultura e în aer”.

„Mai bine să regrete lumea că ai murit, decât că ai trăit prea mult”.

Replici acide la adresa adversarilor din politică

Vadim Tudor nu s-a limitat doar la a critica defectele poporului român și ale clasei politice, ci chiar a lansat atacuri, unele extrem de dure, la adresa adversarilor săi politici.

„Timp de nouă ani, Bătrâna Şandrama Stalinistă a huzurit în fruntea ţării, dar nu s-a priceput să ridice măcar un dig pentru stăvilirea inundaţiilor. Aici se vede cel mai bine că el nu ştie, de fapt, să facă nimic”, spunea Vadim Tudor despre fostul președinte al României, Ion Iliescu.

„Ce-i pasă lui Radu Vasile? Şi-a pus el dinţii? Şi i-a pus! Şi-a renovat el vila din temelii, instalându-şi nu mai puţin de cinci aparate de aer condiţionat? A făcut-o şi pe asta, fără să scoată un ban din buzunar. A rezolvat el problemele economice? Nu, pe astea nu le-a rezolvat, că doar nu-i prost. El are altă treabă la ora asta: o ţine tot într-o nuntă şi-un botez”, spunea politicianul despre fostul premier al României, Radu Vasile.

Corneliu Vadim Tudor a murit pe 14 septembrie 2015, la București, ca urmare a unui infarct miocardic.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here