DECIZII. Guvernul adoptă măsurile din starea de alertă prin proiect de lege. Cătălin Predoiu: „Sunt în general măsuri care se cunosc”

0
194

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de azi un proiect de lege privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 care vor fi luate după data de 15 mai, data la care urmează să se treacă de la starea de urgenţă la starea de alertă.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cel care a elaborat actul normativ, a explicat că proiectul cuprinde o serie de măsuri ce pot fi luate pe durata stării de alertă, care să organzeze activitatea economic-socială și a instituțiilor statului, lăsând libertatea de a se desfășura aceste activități în contextul dat.

„Scopul acestei legi e protejarea vieții și sănătății cetățenilor în contextul pandemiei”, a spus ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

„Proiectul cuprinde o serie de măsuri ce pot fi luate pe durata stării de alertă, care să organzeze activitatea economic-socială și a instituțiilor statului, lăsând libertatea de a se desfășura aceste activități în contextul dat. Proiectul se adresează duratei de stare de alertă. Partea substanțială a proiectului vizează măsurile sectoriale pe fiecare domeniu în parte. Sunt în general măsuri care se cunosc, au fost publicate pe site-ul MAI. Dispozițiile finale reglementează faptul că organizarea în detaliu revine ministerelor, IGSU și instituțiilor, prin hotărâri și ordine de ministru, dar strict în cadrul stabilit de lege”, a mai declarat Cătălin Predoiu.

 

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here