VESTE BUNĂ. Birourile de înmatriculări auto, redeschise în această lună. Când se reiau examenele pentru permisul de conducere!

0
128

Data de 15 mai va presupune relaxarea anumitor măsuri impuse de starea de urgență în România, pe fondul epidemiei de Covid-19. Starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă și unele restricții vor rămâne în picioare. Avem însă și vești bune: birourile de înmatriculări auto, de exemplu, vor fi redeschise în 18 mai!

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) a anunțat că de luni, 18 mai, se vor relua treptat activitățile cu publicul la toate serviciile publice comunitare, în afara celor din zonele carantinate!

„Activităţile se vor soluţiona doar în baza programărilor online – accesibile pe site-ul instituţiei, www.drpciv.ro. Accesul în incinta sediilor se va face controlat, în grupuri mici, formate din 5-10 persoane, prin grija personalului propriu al serviciilor publice comunitare, în funcţie de particularităţile spaţiului de lucru cu publicul”, transmite DRPCIV, potrivit b1.ro.

Înmatriculările de autoturisme noi în România au scăzut în aprilie 2020 cu 50,28% față de aprilie 2019, atingând un volum de 4.321 unități, anunță APIA.

Aspiranții vor putea da de permis începând cu 1 iunie!

În privința activității de examinare pentru permisul de conducere, aceasta ar putea fi reluată de la 1 iunie, în două etape, cu respectarea tuturor măsurilor de protecție și distanțare socială.

Prima etapă va fi examinarea la proba practică, pentru cei care au trecut de proba teoretică. Vor avea prioritate candidații afectați de măsurile restrictive și cei cărora le expiră documentele din dosarul de examinare.

Mașinile folosite la proba practică vor fi dezinfectate

În a doua etapă se va relua activitatea de examinare – proba teoretică la circa 2 săptămâni.

În vederea desfăşurării activităţii de examinare se vor respecta măsurile impuse pentru stoparea răspândirii noului coronavirus, printre care utilizarea măştilor de protecţie, atât pentru candidaţi cât şi pentru examinatori, dezinfectarea interiorului autovehiculelor folosite la desfăşurarea probei practice și respectarea distanţării persoanelor aflate la locul de întâlnire comunicat pentru susţinerea probei practice, a mai comunicat DRPCIV.

Examenele pentru obținerea permisului de conducere au fost sistate, la mijlocul lunii martie, în condițiile în care polițiștii examinatori erau extrem de expuși riscului de a se infecta cu virusul COVID 19. În același timp, un polițist al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) s-a autoizolat.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here