TENSIUNI. PSD pregătește o moțiune de cenzură, după stările de urgenţă şi alertă / Marcel Ciolacu cere demisia premierului

0
245

Preşedintele interimar al Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, spune că PSD și aliaţii săi politici vor depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului Orban, dar după stările de urgenţă şi alertă. De altfel, liderul PSD i-a cerut deja demisia lui Ludovic Orban.

„Lucrăm la un proiect politic şi la un proiect legislativ economic, împreună şi cu alţi parteneri politici de la alte formaţiuni şi când vom avea creionat acest proiect şi această variantă economică pentru români, vom veni cu o moţiune de cenzură, sub nicio formă în această perioadă de stări de urgenţă sau stare de alertă. Am propus colegilor mei ca în lunile iulie şi august Parlamentul să funcţioneze în sesiune extraordinară, cu alte cuvinte, să nu avem vacanţă parlamentară”, a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

El a adăugat că, „dacă vom continua aşa, cel puţin economic va fi un dezastru” în România.

„Nu avem niciun proiect economic până acum decât cel propus de Partidul Social Democrat pe termen scurt şi mediu, în 28 de puncte, din partea guvernului sau a preşedintelui, pentru că preşedintele comunică şi în numele guvernului până acum, coerent sau măcar să ni se explice ce urmează. Noi nu ştim, în continuare nu se fac testările, noi nu ştim câţi oameni sunt infectaţi în acest moment în România”, a mai spus liderul PSD.

Ciolacu îi cere lui Orban să plece din fruntea Guvernului

În aceeași intervenție la Antena 3, Marcel Ciolacu a declarat că premierul Ludovic Orban ar trebui să îşi dea demisia din funcţie, pentru modul în care a gestionat situaţia în timpul epidemiei de COVID-19.

„Luni, ar fi de bun simţ ca domnul Orban să-şi dea demisia. E de nepermis să ai o astfel de scăpare la un asemenea nivel. Sunt prea multe lucruri care se întâmplă de două luni de zile, de când ne luptăm cu această pandemie, în care lucrurile nu funcţionează, se iau întârziat, dar nu când te joci cu vieţile oamenilor. Să laşi un vid legislativ de trei zile şi nimeni să nu-şi dea demisia sau să nu fie responsabil”, a spus Ciolacu.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here