PETRECERE cu zeci de tineri fără măști de protecție sau distanțare socială, în Parcul Herăstrău (VIDEO)

0
114

Zeci de tineri s-au adunat, sâmbătă seara, pentru a petrece în Parcul Herăstrău. Mai multe imagini postate pe Facebook arată cum parcul a început să fie luat cu asalt încă din timpul zilei, fâcând picnicuri la iarbă verde, iar seara au organizat un party în aer liber.

Muzica suna în boxe, iar unii au stat inclusiv la terasele de pe malul lacului Herăstrău. Cei mai mulți nu purtau măști de protecție și nici nu păstrau nici distanța socială, relatează Hotnews. Mai mult, chiar se îmbrățișau când se întâlneau cu prietenii.

Contactați de Libertatea, reprezentanții Jandarmeriei Capitalei au precizat că nu au fost sesizați cu privire la petrecerea din Herăstrău și nici nu a existat vreun echipaj care să patruleze în zonă.

„Dacă vom fi solicitați și vom lua ceva măsuri, o să vă informăm”, a precizat Jandarmeria, pentru sursa citată.

Marcel Vela, mesaj pentru cei care „se adună în grupuri mari” şi ignoră măsurile de protecţie: „Nu aruncaţi pe geam efortul cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri”

Ministrul Afacerilor Interne (MAI), Marcel Vela, le-a transmis, sâmbătă, celor care „se adună în grupuri mari” şi ignoră măsurile de protecţie că acţiunile lor ar putea pune în pericol sănătatea publică, în condiţiile în care pandemia nu s-a încheiat.

Mesajul său vine în contextul în care sute de persoane au protestat, vineri și sâmbătă, în Piața Victoriei față de restricțiile din ultimele două luni, dar poate fi la fel de valabil și pentru tinerii din Parcul Herăstrău.

„Fac acest lucru în numele tuturor celor care am îndurat şi respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea şi diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătăţii celor dragi. (…) Stimate doamne, stimaţi domni, virusul încă nu a fost învins! (…) Nu aruncaţi pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi, din cauza greşelilor din următoarele zile”, a scris Marcel Vela pe Facebook.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here